Pietari seuraa Moskovaa: tiukka koronasulkutila alkaa viikon kuluttua

Muun muassa ravintolat, kuntosalit ja ei-välttämättömät kaupat suljetaan Pietarissa reiluksi viikoksi. Venäjällä on raportoitu viime päivinä ennätysmäärä koronatartuntoja ja -kuolemia.

Ihmiset odottivat vuoroaan rokotukseen väliaikaisella rokotuspisteellä Pietarin keskustassa sijaitsevassa Gallereja-kauppakeskuksessa. Kuva: AOP

PIETARI Pietarissa alkaa koronasulku ensi viikon lauantaina 30. lokakuuta, kertoo verkkolehti Fontanka (siirryt toiseen palveluun). Sulku kestää reilun viikon eli seuraavan viikon sunnuntaihin. Päivien ajaksi on julistettu koko Venäjälle ylimääräisiä vapaapäiviä.

Sulun aikana suljetaan lähes kaikki vapaa-ajanviettopaikat, ravintolat ja erikoiskaupat sekä koulut. Muun muassa apteekit, huoltoasemat sekä ruoka- välttämättömyystavarakaupat saavat edelleen olla auki.

Myös teatterit ja museot pidetään auki. Fontankan ennakkotietojen mukaan niissä voi vierailla vain koronapassilla. Samoin koronapassia vaaditaan myös hotelleissa.

Leningradin rautatieasemaa desinfioitiin Moskovassa tiistaina. Kuva: Juri Kotšetkov / EPA

Moskovan hallinto ilmoitti vastaavasta sulkutilasta jo torstaina.

Moskovassa suljetaan kauppojen ja ravintoloiden lisäksi myös koulut, päiväkodit ja suuri osa virastoista.

Venäjällä on raportoitu viime päivinä ennätyksellinen määrä koronatartuntoja ja -kuolemia. Lauantaina viranomaiset kertoivat 1 075 koronakuolemasta ja 37 678 tartunnasta.

Suomen ja Venäjän välillä on yhä kireitä matkustusrajoituksia, eikä kumpikaan maa tunnusta toisen käyttämiä koronarokotteita.

Venäjältä saa tulla Suomeen vain erityisestä syistä, jos ei ole saanut Suomen hyväksymää täyttä rokotesarjaa, ja valtaosa suomalaisista pääsee Venäjälle vain lentäen.

Lue myös: