Ratatyöt Kauniaisissa aiheuttavat häiriötä koko aamupäivän rautatieliikenteessä – matkustajien varauduttava junien myöhästymisiin Helsingin ja Kirkkonummen välillä

Helsingin ja Espoon Kauklahden välillä liikennöivät E-junat on peruttu ja joitakin Y- ja X-junavuoroja perutaan. Lisäksi muille rantaradan junille saattaa aiheutua myöhästymisiä.

Maanantaiaamuna on odotettavissa häiriöitä rautatieliikenteessä Helsingin ja Kirkkonummen välillä tehtävien ratatöiden vuoksi, kertoo Rataliikennekeskus. HSL:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) häiriö jatkuu puoleenpäivään saakka.

Rataliikennekeskuksen mukaan Kauniaisissa tehtävien ratatöiden piti valmistua aamulla kello neljä, mutta töiden arvioidaan valmistuvan vasta kello 10 ja 12 välisenä aikana. Häiriön arvioidaan kestävän ainakin kello 12:een saakka.

– Käytettävissä oleva raidekapasiteetti on alentunut huomattavasti ja käytössä on vain yksi raide välillä Leppävaara - Kauniainen - Espoo, kerrotaan tiedotteessa.

Lisäksi Helsingin ja Espoon Kauklahden välillä liikennöivät E-junat on peruttu. Lisäksi U, X ja Y-junilla myöhästymisiä ja myös yksittäisiä perumisia ratatöiden viivästymisen vuoksi. Muille junille saattaa aiheutua 5–20 minuutin myöhästymisiä.

VR:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) myös joitakin Y- ja X-junia on peruttu. Esimerkiksi X-juna Helsinki-Siuntio kello 6.47 sekä Y-juna Siuntio-Helsinki kello 7.54 on peruttu. Myös joitakin U-junavuoroa voidaan joutua perumaan.

Matkustajia pyydetään varautumaan junien myöhästymisiin Helsingin ja Kirkkonummen välillä. Junat Kirkkonummen suuntaan käyttävät Leppävaaran ja Espoon asemien välillä poikkeavaa raidetta.

Kello 6.47 Juttua täydennetty peruuntumisten osalta.

Kello 9.53 Muokattu tieto, että häiriö kestää ainakin puoleen päivään saakka.