Hyppää sisältöön

Uutta tietoa yön yli kestäneestä poliisioperaatiosta Juupajoella: yksi loukkaantui, räjähteitä talossa

Paikalla oli useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Operaatio jatkui yön yli. Epäilty uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjähdysaineet, jos poliisi ei poistu paikalta.

Poliisi kertoi maanantaina operaatiosta. Arkistokuva. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Poliisilla oli operaatio sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Juupajoella. Mukana oli useita yksiköitä myös pelastustoimesta.

Poliisi kertoi maanantaina ottaneensa keski-ikäisen miehen kiinni epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, räjähderikoksesta, huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Kiinniottoa edelsi sunnuntai-iltana Juupajoella Pirkanmaalla käynnistynyt operaatio, joka jatkui yön yli. Väkivaltarikoksessa loukkaantui yksi henkilö.

Hätäkeskus välitti poliisille alkuillasta sunnuntaina mahdollista väkivaltarikosta koskeneen tehtävän Juupajoella Pirkanmaalla. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että epäilty väkivaltarikos oli tapahtunut todennäköisesti yksityisasunnossa ja yksi henkilö on loukkaantunut. Hän sai hoitoa vaatia vammoja.

Kun poliisi saapui paikalle, loukkaantunut ei ollut enää asunnossa.

Poliisi ei saanut asunnossa oleskelleeseen henkilöön keskusteluyhteyttä. Paikalle saapui useita poliisipartioita sekä pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä ja poliisi eristi kiinteistön. Eristyksen aikana mies uhkasi poliisin mukaan räjäyttää hallussaan olleet räjähdysaineet, jos poliisi ei poistu paikalta.

Poliisi sai lopulta neuvotteluyhteyden mieheen ja hänet otettiin käskytyksen jälkeen kiinni aikaisin maanantaiaamuna. Mies ei tehnyt kiinnioton yhteydessä vastarintaa. Asunnosta on löytynyt räjähteitä, jotka ovat poliisin hallussa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Korhonen ei kommentoi, onko epäillyllä aiempaa rikostaustaa.

Operaatio kesti koko yön.

– Tällä oli huomattava työllistävä vaikutus, koska useita yksiköitä oli paikalla.