Hyppää sisältöön

Seinäjokelaiset pääsevät päättämään, miten keskustaa elävöitetään 40 000 eurolla

Seinäjoella on otettu käyttöön ns. asukasbudjetti, jonka kautta kaupunkilaiset saavat päättää verorahojensa kohdennuksesta. Tällä kertaa päätettävänä on 40 000 euron summa kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Seinäjoen keskusta-alueen kehittämisessä on otettu uusi vaihe päälle. Kuva: Elina Niemistö / Yle

Seinäjokelaiset pääsevät päättämään omasta asukasbudjetista. Kyseessä on 40 000 euron summa, joka pitäisi käyttää kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Seinäjoen keskusta-alueen elävöittämiseen on myös kerätty kaupunkilaisten mielipiteitä ja ehdotuksia. Kaikki yli 13-vuotiaat voivat nyt äänestää, millaiseen esitykseen rahat käytetään.

Asukasbudjetista aiotaan tehdä vuosittainen tapa.

– Tavoitteena on rakentaa asukasbudjetista vuosittainen käytäntö verovarojen suunnitteluun ja toteutukseen. Meille on tärkeää, että myös lapset ja nuoret pääsevät äänestämään. Toivottavasti mahdollisimman moni seinäjokelainen innostuu asukasbudjetista ja käy äänestämässä sivustolla, sanoo vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila.

Äänestämään pääsee meidan.seinajoki.fi (siirryt toiseen palveluun)-sivustolla. Äänestämässä voi käydän myös kaupungintalolla tämän viikon keskiviikkona 27.10. ja torstaina 28.10. klo 14-18 (Kirkkokatu 6). Äänestämistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Seinäjoen kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat vuosien tämän ja ensi vuoden aikana.