Tammelan uuden yhtenäiskoulun suunnittelu viedään loppuun 14 miljoonan euron raameissa

Tammelan valtuusto velvoitti selvittämään, voitaisiinko osa nykyisestä koulukeskuksesta säilyttää ja miten se vaikuttaisi uudisrakennuksen kustannusarvioon. Selvitystyöhön tuo aikataulupaineita opetus ja kulttuuriministeriön liikuntapaikka-avustusten haku.

Tammelassa selvitetään, voiko vanhasta koulusta säästää osan. Arkistokuva. Kuva: Yle

Tammelassa valtuusto päätti maanantaina, että uuden yhtenäiskoulun suunnittelu voidaan saattaa loppuun 14 miljoonan euron kustannusarviolla. Valtuusto velvoitti kuitenkin selvittämään, voitaisiinko osa nykyisestä koulukeskuksesta säilyttää ja miten se vaikuttaisi uudisrakennuksen kustannusarvioon. Päätös syntyi kahden äänestyskierroksen jälkeen.

Kunnanjohtaja Kalle Larsson kertoo, että aikataulupainetta selvitystyöhön tuo opetus ja kulttuuriministeriön liikuntapaikka-avustusten haku. Aikataulun suhteen ratkaisevaa on se, miten laajasti nykyisen rakennuksen osan säilyttämistä pitää selvittää.

– Tämän vuoden viimeiseen päivään mennessä pitää olla hakemus sisällä. Hakemusta voi toki vielä tammikuussa, mahdollisesti vielä helmikuussakin täydentää, mutta kokonaan uuden koulun suunnittelu tässä aikataulussa on täysin mahdoton tehtävä.

Valtuuston puheenjohtaja Olli-Pekka Jasu (kok.) kertoo, että ministeriön avustuksissa on kyse varsin suurista summista. Sisäliikuntatilojen rakentamisavustus on 700 000 euron luokkaa ja ulkoliikuntapaikkojen 200 000–300 000 euroa.

Varsinainen uuden koulun rakentamispäätös on vielä monen mutkan takana. Se edellyttää muun muassa tarkkaa tietoa kustannusarviosta, joka saadaan vasta, kun mahdolliset urakkatarjoukset on saatu.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.