Hyppää sisältöön

HSL nostaa lyhyiden matkojen kausilippujen hintoja, muut hinnat säilyvät nykyisinä

Vuodenvaihteen jälkeen AB-, BC-, CD- ja D-kausilippujen hinnat nousevat 2,60–3,30 euroa kuukaudessa eli vuositasolla noin 30–40 euroa.

HSL:n mukaan pandemia on vähentänyt eniten pisimpiä joukkoliikennematkoja. Niiden kysyntää ei haluta heikentää, siksi lyhyiden matkojen hintoja korotetaan. Kuvassa matkustajia Helsingin metrossa 21.10.2021. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Osaan Helsingin seudun liikenteen eli HSL:n lippujen hintoihin tulee korotus vuoden 2022 alussa. Lippujen keskimääräinen hinnankorotus on 1,6 prosenttia.

Vuodenvaihteen jälkeen AB-, BC-, CD- ja D-kausilippujen hinnat nousevat 2,60–3,30 euroa kuukaudessa. Korotus tarkoittaa vuositasolla 31,20–39,40 euroa.

Sen sijaan pidempien matkojen kausilippujen eli ABC-, BCD- ja ABCD-lippujen sekä kaikkien kerta- ja vuorokausilippujen hinnat säilyvät ennallaan.

HSL:n mukaan korotukset kohdistetaan lyhyimpien matkojen kausilippuihin, koska pandemia on vähentänyt eniten pisimpiä joukkoliikennematkoja. Niiden kysyntää ei haluta heikentää enää hinnankorotuksilla.

Kerta- ja vuorokausilippujen hinnat säilyvät ennallaan, koska etätyön yleistyminen ja muuttuneet matkustustarpeet ovat lisänneet satunnaisten joukkoliikennematkojen kysyntää. Myöskään haltijakohtaisten ja yleiskausilippujen hintoja ei muuteta.

– Haluamme pitää joukkoliikenteen mahdollisimman houkuttelevana vaihtoehtona asiakkaillemme nyt, kun yhteiskunta on pikkuhiljaa avautumassa koronasulkujen jälkeen, sanoo osastonjohtaja Mari Flink HSL:n tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Flink toivoo ihmisten käyttävän joukkoliikennettä työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla.

HSL:n vuoden ensi talousarviossa ennakoidaan, että joukkoliikenteen käyttöaste olisi 23 prosenttia pienempi kuin tänä vuonna. Kustannukset ovat hienoisessa nousussa, joten hinnankorotus on yhtiön mukaan välttämätöntä kustannusten kattamiseksi.