Ministeriö vastasi Unescolle Rauman kauppakeskuksesta: Suomen laki ei salli hankkeen jäädyttämistä

Unescon maailmanperintökeskus kehotti kesäkuussa Suomea keskeyttämään Vanhan Rauman kupeeseen suunnitellun Kanalinrannan kauppakeskushankkeen. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan luvan saanutta hanketta ei voi enää pysäyttää.

Rauman kauppakeskushankkeella on ollut lainvoimainen rakennuslupa helmikuusta 2020 lähtien. Kuva: Rauman kaupunki

Opetus- ja kulttuuriministeriö ei ole pysäyttämässä Unescon maailmanperintökohteen Vanhan Rauman naapuriin suunniteltua kauppakeskushanketta.

Ministeriön kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston ylijohtaja Riitta Kaivosoja on vastannut Unescon maailmanperintökeskuksen kesäkuussa lähettämään kirjeeseen ja kertoo, ettei Suomen laki mahdollista kauppakeskuksen rakentamisen jäädyttämistä.

Kauppakeskuksen rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi alkuvuonna 2020. Rakennustöitä ei kuitenkaan ole vielä aloitettu.

Uusi vaikutusarvio valmistelussa

Rauman kaupunki ja Museovirasto ovat ministeriön mukaan valmistelemassa uutta arviota kauppakeskuksen rakentamisen vaikutuksista Vanhan Rauman alueeseen.

Ensimmäisessä arviossa todettiin, että kauppakeskuksella ei ole merkittäviä vaikutuksia Vanhan Rauman elinvoimaisuuteen.

Kanalinrannan kauppakeskuksen rakentamisen tarkkoja aikatauluja ei ole vielä päätetty. Rakentamispäätös odottaa vielä sitä, että kauppakeskus saa riittävästi vuokralaisia.

Kaksikerroksiseen kauppakeskukseen on suunniteltu liiketilaa noin 16 000 neliömetriä.

Lue lisää: