Hyppää sisältöön

Viking Line alkaa veloittaa asiakkailtaan polttoainelisämaksua – poikkeuksellisen veloituksen taustalla rakettimaisesti kohonnut polttoainehinta

Viking Line perustelee poikkeuksellista lisämaksua asiakkailleen nopeasti kohonneilla polttoainehinnoilla, johon yhtiön talous ei taivu koronapandemian takia.

Arkistokuvassa Helsingin ja Tukholman välillä seilaava M/S Gabriella. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Varustamoyhtiö Viking Line ottaa käyttöön polttoainelisämaksut.

Viking Line perustelee poikkeuksellista lisämaksua risteilyasiakkailleen nopeasti kohonneilla polttoainehinnoilla, johon yhtiön talous ei taivu koronapandemian takia.

– Joudumme turvautumaan poikkeukselliseen järjestelyyn, koska polttoaineen hinta on lyhyessä ajassa noussut huomattavasti ennakoitua enemmän. Helpotusta tähän ei ole näköpiirissä ja koska yhtiön talous on pitkän pandemiakurimuksen johdosta erittäin rasittunut, lisäkustannuksia emme enää pysty kaikkien muiden lisäkulujen ohella kantamaan, sanoo tiedotteessa Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander.

Yhtiö ottaa lisämaksun käyttöön marraskuun alusta lähtien kaikilla reittimatkoilla ja risteilyillä. Lisämaksu on vajaasta eurosta 3,80 euroon.

Polttoainelisämaksua veloitetaan ensi vuoden tammikuun loppuun asti.

Lue lisää:

ÅU: Viking Glory saapuu Turkuun vasta joulukuussa – varustamo vaatii kiinalaiselta telakalta korvauksia