Ministerit pelastusalan ahdistelusta: Ohisalo vaatii nopeaa puuttumista, Sarkkinen kutsuu alan edustajat koolle

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan uutinen pelastusalalla rehottavasta häirintäkulttuurista on järkyttävä. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) kutsuu pelastusalan edustajat koolle käsittelemään asiaa.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) vaatii pikaista puuttumista pelastusalalla rehottavaan seksuaaliseen häirintään ja ahdisteluun. Ohisalon mukaan pelastusalan ylimmän johdon on syytä ottaa asia vakavasti. Kuva: Silja Viitala / Yle

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) on kommentoinut Ylen uutista pelastusalalla rehottavasta laajamittaisesta seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta.

– Tämä on järkyttävää, Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

Ohisalon mukaan nyt tärkeää on, että pelastusalan ylin johto ja järjestöt ottavat asian vakavasti ja sitoutuvat nopeasti etsimään keinoja asiaan puuttumiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) aikoo kutsua pelastusalan edustajat koolle keskustelemaan häirinnän ennaltaehkäisystä. Sarkkisen mukaan työkulttuurista esiin nostetut epäkohdat ovat vakavia. Kuva: Rami Moilanen / Yle

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) ilmoittaa kutsuvansa pelastusalan edustajat koolle keskustelemaan seksuaalisen häirinnän, ahdistelun ja väkivallan ennaltaehkäisystä ja siihen puuttumisesta pelastusalalla.

Sarkkinen muistuttaa Twitterissä, että seksuaalista häirintää, ahdistelua ja väkivaltaa tai epäasiallista kohtelua ei tarvitse sietää millään alalla.

Hänen mukaansa työkulttuurista esiin nostetut epäkohdat on syytä ottaa vakavasti. Sarkkinen muistuttaa, että työnantajalla on velvollisuus puuttua ilmenneisiin epäkohtiin.

Myös pelastusalan ylin johto ja järjestöt tuomitsevat alalla ilmenneet seksuaaliset häirintätapaukset.

– Asia on erittäin vakava ja olen erittäin pahoillani siitä, että tällaista on ylipäätään meillä esiintynyt, toteaa pelastusalasta vastaava sisäministeriön pelastusosaston pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka.

Kohvakka myös myöntää sen, että pelastusalalla esiintyy häirintää.

Lue lisää: