Tampereen Palatsi-teatteri saa uudet isännät – Tampere-talo on mukana avaamassa Hämeenkadulle 1920-lukua henkivää tapahtumaravintolaa

Uudet yrittäjät uskovat, että ruokailuelämyksen ja taiteen yhdistävällä konseptilla on kysyntää. Ohjelmistoon tulee muun muassa stand up -keikkoja.

Entisen elokuvateatterin tilat saneerattiin vajaat 15 vuotta sitten. Tilassa toimi remontin jälkeen Palatsi-teatteri. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Tuulensuun talon klassinen elokuvateatteritila Tampereen Hämeenkadulla saa ensi keväänä uuden elämän. Tampere-talo alkaa pyörittää tilassa tapahtumaravintolaa yhdessä tapahtumatoimisto Events Tampereen ja kiinteistösijoitusyhtiö Taitokaaren kanssa.

Elokuvateatteri restauroitiin 13 vuotta sitten isolla rahalla teatteriravintolaksi. Arkkitehti Bertel Strömmerin suunnittelema tila saneerattiin alkuperäistä vuoden 1929 asua kunnioittaen.

Viime vuodet palatsi on viettänyt hiljaiseloa. Vuonna 2008 aloittanut Palatsi-teatteri ajautui talousvaikeuksiin eivätkä sen jälkeen tilassa toimineet Teatteri State ja Sketsiteatteri Palatsikaan kauaa toimineet.

– Aiempi toiminta on perustunut pitkälti omaan tuotantoon, mutta nyt on uuden aika. Luulen, että nyt ollaan oikeilla jäljillä, sanoo paltsikiinteistön omistavan Taitokaaren toimitusjohtaja Jani Koivuniemi.

Vanhassa rakennuksessa on järjestetty vuosien saatossa paljon erilaista toimintaa. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Tulossa stand up - ja spoken word -esityksiä

Tapahtumaravintola tunnetaan jatkossa nimellä Tuulensuun Palatsi. Tuleva ohjelmatarjonta hyödyntää maailmalla suosittua show & dinner -konseptia, jollaista ei tällä hetkellä ole Tampereella.

Tuulensuun Palatsin lavalla nähdään Suomen eturivin esiintyjiä estradiviihteen eri genreistä.

Ohjelmatarjonnassa korostuvat etenkin stand up -keikat ja spoken word -lavataide. Spoken wordilla tarkoitetaan puhe-esityksiä, jotka voivat sisältää esimerkiksi runoutta.

– Sodanjälkeinen 1920-luku oli ilottelun ja inspiroitumisen vuosikymmen ja yksi maailmanhistorian hienoimmista aikakausista. Nyt on merkkejä ilmassa siitä, että sama toistuu 2020-luvulla. Ankeiden koronavuosien jälkeen ihmiset janoavat yhdessäoloa ja elämyksiä, joita meillä on ilo ja taito tarjota, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tuulensuun Palatsin uusi viihdekonsepti näkee päivänvalon keväällä 2022, ja tuleva ohjelmisto esiintyjineen julkaistaan loppuvuodesta 2021.

Tampere-talolle Palatsi tuo kaivattua lisätilaa.

– Esimerkiksi tällä hetkellä jouluu asti Tampere-talon kiinteistössä joudutaan myymään aika paljon ei-oota. Mutta nyt meillä on tällainen kauneimmista kaunein helmi tarjota ihmisille, Ahokas sanoo.

Lue myös: