Työmarkkinajohtajat tentissä – Minna Helle korosti yrityskohtaista sopimista ja Jarkko Eloranta puolusti yleiskorotuksia

Työnantajajärjestöjen irtiotot ovat ravistelleet suomalaisten palkoista sopimista. Neuvottelut työehdoista ovat lähteneet tänä syksynä hitaasti liikkeelle.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle.
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle kohtasivat Politiikan toimittajien järjestämässä tentissä.

Politiikan toimittajien työmarkkina-aiheisessa tentissä haettiin aamupäivällä vastauksia työmarkkinaneuvottelujen muutoksiin. Väittelyssä kohtasivat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle.

Keskustelussa Minna Helle sanoi, että kysymys ei ole siitä, että halutaan työehtojen joustavan vain alaspäin.

– Kysymys on siitä, että ne joustaa. Ja siellä täytyy työnantajan ja henkilöstön löytää pidemmällä aikavälillä tähän tasapaino. Voi olla semmoinen tilanne, että joudutaan tekemään ehkä jossain kohtaa vähän henkilöstölle ikävämpiä ratkaisuja, mutta sitten tulee se tilanne, jossa homma kääntyy toisinpäin, Helle arvioi.

Helteen mukaan sopimisessa tarvitaan pitkäaikaista luottamusta siihen, että molemmat osapuolet hyötyvät.

Jarkko Eloranta linjasi, että ammattiyhdistysliike ei voi hyväksyä tilannetta, jossa yleiskorotuksia ei ole lainkaan.

–Meidän lähtökohta on, että kaikkien palkkojen pitää kehittyä. Sellaista tilannetta että oltaisiin kokonaan ilman yleiskorotuksia niin se ei varmaan käy.

– Kyllähän tänä päivänäkin suurin osa palkkaratkaisuista on niin, että osa rahasta jaetaan paikallisesti. Sitten on kysymys siitä, miten se paikallinen osuus siellä jaetaan, että jaetaanko se työnantajan päätöksellä vai jaetaanko se niin, että siitä on pakko löytää yhteinen ratkaisu vai meneekö se sitten viime kädessä perälautaan, Eloranta pohti.

Kolmikannalla on edessä uusia haasteita

Minna Helle ennakoi, että työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen yhteisellä kolmikantaisella päätöksenteolla voisi olla paljon tehtävää työlainsäädännön sopeuttamisessa uuteen aikaan. Helle viittasi siihen, että hallitus ei ole pystynyt tekemään rakenteellisia uudistuksia.

– Kyllä sopiminen on edelleen keskiössä. Me ei missään tapauksessa haluta muuttaa sitä tosiasiaa, että Suomi on sopimusyhteiskunta.

– Olisihan se todella hienoa, jos tämä kolmikantainen työmarkkinajärjestöjen välinen neuvottelutoiminta, johon hallitus voi sitten nojautua, jos se saataisiin toimimaan paremmin, Helle heitti haastetta Elorannalle.

Jarkko Eloranta epäili, että yksittäisistä kiistakysymyksistä sopiminen on vaikeaa.

– Olisihan se tietysti hienoa, mutta se näyttää olevan hyvin vaikeaa. Palkka-avoimuusasiassa EK lähti työryhmästä kalppimaan kesken kaiken, koska näkee, että se ei vie heidän tavoitteitaan eteenpäin.

– Silloin kun oli isompia paketteja, oli se sitten hyvä tai huono, niin siellä kumminkin löydettiin molemmille osapuolille riittävästi vaikeita asioita ja hyviä asioita ja niistä saatiin paketti kasaan, Eloranta vastasi.

Muutokset ovat jumittaneet neuvotteluja

Syksyn ja talven aikana on määrä neuvotella parin miljoonan suomalaisen työehdoista, mutta neuvottelujen alkua ovat mutkistaneet työnantajapuolen irtiotot aiemmista sopimisen tavoista.

Teknologiateollisuuden palkkaneuvottelut alkoivat viime viikolla pitkän jumituksen jälkeen, mutta työmarkkinoilla on uuden tilanteen vuoksi yhä lukuisia avoimia kysymyksiä.

Lue lisää: