Hyppää sisältöön

Lavarunous saapuu kaupunkiin: Hämeenlinnan pääkirjastossa järjestetään ensimmäinen lavarunousilta

Hämeenlinnan pääkirjaston väki kutsuu kaikki runoja kirjoittavat ja runoista kiinnostuneet kaupungin ensimmäiseen lavarunousiltaan. Kirjaston järjestämä tapahtuma on kaikille avoin.

Aino Krohnin mukaan ääneen lukemalla tekstiin tulee tunne mukaan, vaikka lukijaa ei olisikaan koulutettu näyttelijäksi tai lausujaksi. Kuva: Anne-Maria Niskanen / Yle

Monissa kaupungissa suosittu lavarunous ottaa ensiaskeleitaan Hämeenlinnassa. Open mic -tyyppisen illan aikana kuka tahansa voi nousta lavalle ilman ennakkoilmoittautumista esittämään itse kirjoittamiaan runoja.

Lavarunous on muuttanut runonkirjoitusharrastusta. Moni harrastaja kirjoittaa omat runonsa suoraan esitettäväksi, kirjoitetun julkaisun sijaan.

Hämeenlinnalainen Aino Krohn on kirjoittanut runoja pienestä pitäen ja aikoo myös osallistua illan tilaisuuteen. Krohn muistuttaa, että runoa ei tarvitse opetella ulkoa. Lappu käteen ja rohkeasti lavalle jalallisen mikin luo.

– Jokaisella on sisälukutaito ja veikkaan, että jos luet ääneen mitä tahansa tekstiä, niin tuleehan se tunne siinä mukana, vaikkei olisi opiskellut näyttelijäksi tai lausuntataiteilijaksi. Runo voi syntyä mistä tahansa asiasta tai aiheesta. Ajattelin, että katson jonkin asian tämän päivän lehdestä ja teen siitä illaksi jonkin tekstin.

Hämeenlinnan pääkirjaston lavarunousilta keskiviikkona 27.10.2021 kello 17.30.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.