Hyppää sisältöön

Oulussa useissa vanhusten asumisyksiköissä tartuntoja ja korona-altistumisia

Korona-altistumisia on tapahtunut useissa vanhusten palveluyksiköissä. Asukkaita ja henkilökuntaa on testattu. Maanantaina yhden palvelukodin asukkaan kerrottiin kuolleen.

Palvelukotien asukkaita ja henkilökuntaa testataan yksiköissä tapahtuneiden altistumisten vuoksi. Kuva: Kare Lehtonen / Yle

Oulussa on kolmessa vanhusten asumisyksikössä todettu korona-altistuksia tai tartuntoja.

Ikäihmisten yksityisessä palvelukoti Humana Kotikylä Lipporannassa yksi koronatartunnan saanut asukas menehtyi viime viikolla. Asiasta kerrottiin maanantaina. Palvelukodissa on tähän mennessä todettu viisi tartuntaa. Lipporannassa henkilöstö ja asukkaat on testattu eilen tiistaina toiseen kertaan. Vastaustulokset eivät ole vielä valmistuneet.

Lisäksi Oulun kaupungin Hiirosenkodin E7-osastolla on havaittu korona-altistuminen henkilökunnan keskuudessa. Oireilevia asukkaita tai henkilökuntaa ei ole. Osasto on kuitenkin suljettu toistaiseksi. Henkilökunta on testattu ja mikäli testikierros on negatiivinen, osasto voidaan avata.

Yksityisessä Mainiokoti Vuoksessa on myös tapahtunut korona-altistuminen. Henkilökuntaa ja asukkaita on testattu. Mainiokoti Vuoksi on Mehiläinen Oy:n omistama tehostetun palveluasumisen koti 46 oululaisille ikäihmiselle. Palvelukoti on tiedottanut omaisia tilanteesta.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.