Surmaluoti löytyi lopulta ohjaajan olkapäästä – viranomaiset kertoivat lisätietoja Alec Baldwinin turmaelokuvan ampumistapauksesta

San Fen viranomaiset pitivät keskiviikkona tiedotustilaisuuden Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneesta ampumisesta. Viranomaisten mukaan on aikaista arvioida, tullaanko kuvaaja Halyna Hutchinsin hengen vaatineesta ampumisesta nostamaan syytteitä.

Alec Baldwin elokuvan The Boss Baby -ensi-illassa kesäkuussa. Kuva: Angela Weiss / AFP

Viranomaiset kertoivat keskiviikkona Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneen ampumistapauksen tutkinnan etenemisestä. Paikalla olivat Santa Fen piirikunnan sheriffi ja syyttäjäviranomainen.

Sheriffi Adan Mendoza kertoi, että poliisi on kerännyt 600 kappaletta todistusaineistoa turmapaikalta. Todistusaineiston joukossa on kolme asetta, vaatteita ja asusteita sekä 500 patruunaa.

Osa löytyneistä ammuksista oli paukkupanoksia ja osa oikeita patruunoita.

Mendoza ei suostunut kommentoimaan, kuinka ammukset olivat päätyneet kuvauspaikalle.

Poliisi on löytänyt myös näyttelijä Alec Baldwinin käyttämän aseen patruunan hylsyn. Baldwinin kuvauksissa käsittelemä ase oli 45 Colt -revolveri.

Aseessa ollut luoti osui ensin kuvaajaa Halyna Hutchinsiin, joka kuoli vammoihinsa. Sama luoti osui vielä ohjaaja Joel Souzan olkapäähän.

Luoti löytyi leikkauksessa. Se on nyt poliisin hallussa.

Sekä sheriffi Mendozan että syyttäjä **Mary Carmack-Altwiesin **mukaan on vielä liian aikaista arvioida, tullaanko syytteitä nostamaan.

Ampumistapaus tapahtui harjoituksissa

Aiemmin poliisitutkinnan asiakirjoista on käynyt ilmi, että kuvaaja Hutchinsin kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui elokuvan harjoituksissa, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun).

Baldwinharjoitteli aseen vetämistä esiin lännenelokuvan harjoituksissa, kun rekvisiitta-ase yllättäen laukesi.

Oikeusasiakirjojen mukaan elokuvan apulaisohjaaja ojensi Baldwinille ladatun aseen tietämättä, että se sisälsi paukkupanoksien sijaan oikeita patruunoita.

Hutchinsin lisäksi elokuvan ohjaaja Souza haavoittui ampumisessa.

Kaikkiaan kolme ihmistä oli käsitellyt turma-asetta kuvauksissa, viranomaiset kertoivat tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

27.10. Klo 22.22: Jutusta korjattu ilmaus "oikeita luoteja" ilmauksella "oikeita patruunoita".

Lue myös: