Polkupyöräpoliisit partioivat Oulussa myös ensi kesänä – hyvät kokemukset innostavat jatkamaan

Ensi kesänä polkupyöräpoliisit tekevät entistä enemmän yhteistyötä rikostutkinnan kanssa paneutumalla erityisesti polkupyörävarkauksiin ja muihin omaisuusrikoksiin. Varastettuja polkupyöriä palautettiin jo tänä kesänä omistajilleen 10 000 euron arvosta.

Polkupyöräpoliisit näkyvät Oulun katukuvassa myös ensi kesänä. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulun polkupyöräpoliisin toiminnasta on saatu hyviä kokemuksia, ja siksi toimintaa on päätetty jatkaa myös ensi kesänä.

Pyöräpoliisien tavoitteena oli muun muassa lisätä poliisin näkyvyyttä Oulun keskustassa ja siten parantaa ihmisten turvallisuudentunnetta. Lisäksi tavoitteena oli hoitaa hälytystehtäviä lähimmän partion periaatteella sekä valvoa yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Eniten polkupyöräpoliisia työllistivät häiriökäyttäytymiset, ilkivallan tekijät ja järjestyslain rikkojat.

Poliisin mukaan ensi kesänä toimintaa kehitetään niin, että pyöräpoliisit tekevät entistä enemmän yhteistyötä rikostutkinnan kanssa paneutumalla polkupyörävarkauksiin ja muihin omaisuusrikoksiin. Jo tämän kesän partioinnin ansioista saatiin takaisin lähes 10 000 euroa rikoshyötyä, kun anastettuja polkupyöriä palautettiin takaisin omistajille.

Polkupyöräpoliisit ajoivat toukokuun alun ja syyskuun alkupäivien välisenä aikana noin 30 työvuoroa. Poliisin käytössä oli kolme polkupyörää, joihin ajokauden aikana kertyi yhteensä runsaat 2 700 kilometriä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.