Hyppää sisältöön

Suodenniemi saa uuden urheilu- ja kirjastotalon

Seudun ainut liikuntasali asetettiin käyttökieltoon syksyllä 2020 huonon kunnon takia, joten uuden tekemiselle tuli kiire. Korona-aika on tuonut hankkeen aloittamiselle monenlaisia vaikeuksia.

Kuva: Yle

Sastamalan Suodenniemen urheilu- ja kirjastotalo rakennetaan vuoden 2022 loppuun mennnessä. Hinnaksi tulee hieman alle kaksi miljoonaa euroa.

Hankkeen toteuttamista on lykännyt korona-ajan rakennuskustannusten nousu ja materiaalipula. Kilpailutuksessa alkukesällä ei saatu yhtään tarjousta. Sen jälkeen siirryttiin suorahankintamenettelyyn valittujen urakoitsijoiden kanssa.

Tekninen lautakunta on nyt valinnut työlle urakoitsijan, joka on edullisimimman tarjouksen jättänyt Pirkanmaan Pro-Rakennus Oy. Urakkasumma on tarkalleen 1 976 710 euroa.

Vanha urheilutalo joutui käyttökieltoon

Suodenniemen urheilutalo on asetettu käyttökieltoon syksyllä 2020. Jo vuoden 2019 kuntotutkimuksessa todettiin, että kiin­teis­töä ei enää kannata korjata.

Ur­hei­lu­ta­lo on ollut alueen ainoa liikuntasali. Esimerkiksi Suodenniemen kou­lu on käyttänyt sitä liikunnan opetustilana sekä aa­mu- ja iltapäivätoiminnassa. Tästä syystä on haluttu rat­kais­ta seudun palvelutarve mahdollisimman pian.

Sastamalan sivistystoimen tilaratkaisut pohjautuvat Palveluverkko 2030 -sel­vi­tyk­seen ja sen pohjalta tehtyihin periaatelinjauksiin. Kau­pun­gin­val­tuus­to on hyväksynyt asiakirjan kokouksessaan 2. maaliskuuta 2020.

Ta­lous­suun­ni­tel­mas­sa varaudutaan vuodesta 2022 alkaen investoimaan vuosittain 5 miljoonaa eu­roa sivistystoimen ti­loi­hin.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.