Hyppää sisältöön

Norrhydro suunnittelee listautumista pörssiin

Yhtiö aikoo tavoitella 54 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2026 mennessä. Liikevaihdon kasvun se aikoo saavuttaa muun muassa valikoiduin yritysostoin sekä laajentumalla maantieteellisesti uusille markkinoille.

Norrhydron pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Rovaniemellä. Kuva: Norrhydro Oy

Hydraulisylintereitä valmistava järjestelmätoimittaja Norrhydro suunnittelee listautumista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle. Yhtiö kertoi asiasta torstaina.

Yhtiön pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Rovaniemellä. Yhtiöllä on myös tuotekehitysyksikkö Tampereella sekä suunnittelutoimisto Kuopiossa. Sen asiakkaat ovat pääasiassa pohjoismaisia, globaalisti toimivia liikkuvien koneiden ja laitteiden valmistajia.

Norrhydron liikevaihto oli 19,9 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja sen käyttökate oli 3,8 miljoonaa euroa. Vuosina 2014–2019 yhtiön liikevaihto on kasvanut keskimäärin 6,7 prosenttia vuodessa.

Yhtiö aikoo nyt tavoitella noin 54 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2026 mennessä. Liikevaihdon kasvun se aikoo saavuttaa muun muassa orgaanisella kasvulla ja valikoiduin yritysostoin sekä laajentumalla uusille maantieteellisille markkinoille.

Yhtiön toimitusjohtaja Yrjö Trög sanoo tiedotteessa, että suunniteltu listautumisanti tukee yhtiön tavoitteita.

– Tarvitsemme pääomia kasvuun ja kansainvälistymiseen. Olemme kehittäneet yhtiötä pitkäjänteisesti, ja haluamme jatkossakin olla viemässä yhtiötä eteenpäin yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Trög toivoo, että yhtiö saa suunnitellun listautumisen myötä omistajiksi myös paljon yksityissijoittajia.

Norrhydro on toiminut 35 vuoden ajan. Yhtiön palveluksessa työskentelee 142 henkilöä.

28.10.2021 kello 10:55: Juttuun lisätty toimitusjohtaja Yrjö Trögin kommentit.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.