Teemu Torssoselle vuoden ja viiden kuukauden ehdollinen vankeus – syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn, ampuma-aserikokseen ja laittomaan uhkaukseen

Jyväskylän entinen kaupunginvaltuutettu uhkasi itselleen tuntematonta miestä jääkairalla ja myöhemmin pahoinpiteli tämän kivellä ja nyrkeillä. Sitten hän lavasti automurron.

Kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä 23. helmikuuta 2021. Kuva: Valtteri Vainio / Lehtikuva

Keski-Suomen käräjäoikeus on päättänyt tuomita Jyväskylän entisen kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen vuoden ja viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Torssonen menettää myös aseensa valtiolle.

Torssonen on syyllistynyt törkeään pahoinpitelyyn, ampuma-aserikokseen ja laittomaan uhkaukseen, käräjöoikeus toteaa päätöksessään.

Kaikki alkoi järven jäällä Jyväskylässä viime vuoden maaliskuussa. Torssonen uhkasi lyödä itselleen tuntematonta miestä jääkairalla. Mies pakeni paikalta, jolloin Torssonen lähti seuraamaan häntä.

Myöhemmin Torssonen kävi käsiksi samaan henkilöön ja löi tätä useita kertoja kivellä päähän ja käsiin, joita uhri piti suojanaan.

Torssonen on kiistänyt molemmat teot.

Käräjäoikeus määräsi hänet myös maksamaan uhrille rikoksillaan aiheuttamansa vahingon. Yhteensä summa on noin neljä tuhatta euroa.

Lavasti automurron

Viime vuoden toukokuussa Torssonen lavasti automurron, jotta ei joutuisi luovuttamaan aseitaan poliisille pahoinpitelyepäilyn seurauksena.

Torssinen antoi aseensa toisella paikkakunnalla asuvalle kaverilleen, joka piilotteli niitä hänen puolesta. Peittääksen tekonsa Torssonen väitti, että aseet oli varastettu autosta.

Torssonen on kiistänyt myös ampuma-aserikoksen.

Epäily lavastuksesta heräsi, kun poliisi tutki epäiltyä vaalipäällikkö Pekka Katajan murhan yritystä ja kävi läpi Torssosen tietokonetta.

Torssonen on erotettu aiemmin perussuomalaisista. Sittemmin hän oli ainoa Jyväskylän hyväksi -valtuustoryhmän edustaja, kunnes putosi valtuustosta kesän kuntavaaleissa. Rikosten tekoaikaan hän oli vielä kaupunginvaltuutettu.

Lue lisää: