Sote-henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi aletaan etsiä uusia keinoja – Kiuru: keskeiset linjaukset ennen joulua

Sosiaali- ja terveysministeriö käynnistää monialaisen työryhmän, jolla etsitään keinoja sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi. Työryhmän on määrä edetä hyvin nopealla aikataululla.

Sosiaali-ja terveysministeriö käynnistää ohjelman sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi. Kuvassa Kuopion yliopistollinen sairaala lokakuussa 2021. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Sosiaali- ja terveysministeriö lisää toimia sote-henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden turvaamiseksi. Ministeriö käynnistää uuden poikkihallinnollisen ohjelman.

Tavoitteena on edetä hyvin nopealla aikataululla.

– Toivoisin, että saisimme jo jouluun mennessä keskeisiä linjauksia, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) toteaa.

Kaikkien ehdotusten on Kiurun mukaan oltava valmiina kevään kehysriiheen mennessä.

Kiuru kertoi asiasta sosiaali- ja terveysministeriön infossa maanantaina.

– Jos emme tee tässä ajassa tarpeeksi, tulevaisuudessa meillä tulee olemaan pitkittynyt ongelma.

Sote-henkilöstön riittävyyden turvaamista pohtiva uusi työryhmä tulee kattamaan useita ministeriöitä ja keskeiset työmarkkinajärjestöt.

– Otamme aivan ytimeen sen verran hallittavan porukan, jotta myös tulosta tulee. On olennaista varmistaa, että työtä tehdään jämäkästi, että ehdotuksia saadaan, Kiuru toteaa.

Tavoitteena on Kiurun mukaan aivan ensimmäiseksi luoda ajantasainen kuva sosiaali- ja terveysalan henkilöstön tilanteesta. Alueelliset erot on siinä otettava huomioon.

– Meidän on luotava kansallinen tilannekuva ja myös ennuste siitä, miten työvoimatarve tulee kehittymään seuraavien vuosien aikana.

Tämän jälkeen aiotaan luoda niin lyhyen, keskipitkän kuin pitkän aikavälin ehdotuksia tilanteen ratkaisemiseksi. Ohjelma kattaa myös toimien yhteensovittamista ja seurantaa.

Tässä vaiheessa konkreettisia ehdotuksia ei vielä ole. Kiuru nosti tiedotustilaisuudessa esiin muun muassa tarpeen kehittää henkilöstön työhyvinvointia, johtamista, sitouttamista, koulutusta sekä kansainvälistä rekrytointia.

Hän korosti erityisesti koulutuspaikkojen riittävää määrää.

– Lähtökohta on pidemmällä aikajuoksulla turvata tulevien koulutuspaikkojen määrä. Se on ihan ykkönen. Jos me emme varaudu siihen, kuinka paljon tarvitsemme Suomessa sekä aikuisia uudelleenkouluttautumaan että nuoria alalle innostujia, me emme tule pärjäämään. Koulutuspaikkojen määrä on tällä hetkellä aivan liian vähäinen suhteessa tarpeeseen.

Pula sote-alan henkilöstöstä on ollut tiedossa jo pitkään, ja korona-aikana henkilöstöpula on kärjistynyt entisestään.

Tehy: Työolot ja palkkaus kuntoon, that's it

Hoitajaliitto Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen pitää nyt perustetun työryhmän nopeaa aikataulua täysin realistisena. Keinot sote-alan työvoimapulan ratkaisemiseksi ovat hänen mukaansa hyvin helppoja.

– Keinot ovat työolot ja palkkaus kuntoon, that’s it. Niillä saamme meidän alallamme jengiä pysymään ja jengiä tulemaan tälle alalle, Millariikka Rytkönen sanoo.

Rytkönen toteaa, ettei kyse kieltämättä ole pienistä rahasummista.

– Kyllä tähän tarvitaan isoja summia. Mutta on lopulta vain arvovaltakysymys, mihin me haluamme yhteisiä varoja ohjata.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru toteaa Ylen haastattelussa, ettei henkilöstöpulaan kehitettäville uusille ratkaisuille ole tässä vaiheessa tehty hintalappua.

– En lähde etukäteen veikkailemaan. Esitykset tulevat aikanaan, mutta ei tämä halpaa puuhaa ole.

Kiurun mukaan ehdotuksia viedään eteenpäin keväällä kehysriihessä. Hänen mukaansa kaikki keinot henkilöstöpulan ratkaisemiseksi eivät ole kiinni rahasta, mutta myös rahoitusta tarvitaan.

– Kyllä hallituskumppaneilla on tiedossa, ettei tämä ilmaista ole.

Juttuun on kello 16.23 lisätty Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkösen sekä perhe ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) Ylelle antamat kommentit.

Lue myös: