Vaasan ruoka-avun rahat ovat loppumaisillaan

Vaasan ruoka-avun viikottainen avunsaajien määrä on noin 900 henkilöä. Lahjoitusvarat ovat nyt kuluneet lähes loppuun. Toimintaa pystytään jatkamaan näillä näkymin vuoden vaihteeseen.

Vaasan ruoka-apu jakaa ylijäämäruokaa vuositasolla noin 400 000 kiloa. Kuva: Sebu Björklund / YLE

Vaasan ruoka-apu tarvitsee lisää rahaa toimintaansa.

Seitsemän vuotta alueella ylimääräruokaa jakaneella yhdistyksellä kuluu rahaa reilu 5 000 euroa kuukaudessa muun muassa pakkausmateriaaleihin, suojavarusteisiin ja polttoaineisiin.

Tällä hetkellä toimintaa pystytään jatkamaan tällä mittakaavalla vuodenvaihteeseen. Mikäli rahaa ei tule riittävästi, joudutaan ensimmäisenä tinkimään ravintoloista ja kouluista vastaanotettavan ruuan määrä, joiden pakkaamiseen kuluu paljon materiaalia.

Viime vuonna yhdistys joutui tilanteeseen, jossa rahat loppuivat. Syynä oli koronaepidemiaan liittyvät suuret kustannukset. Lisäksi yhdistys joutui vaihtamaan kaksi pakettiautoaan uudempiin. Tilanteesta selvittiin tuolloin, kun yritykset ja kuntalaiset riensivät apuun, mutta nyt rahat ovat jälleen vähissä.

Viikoittain Vaasan ruoka-avun avunsaajien määrä on noin 900 henkilöä. Jokaiselle heistä annetaan kaksi ruokakassia. Lisäksi yhdistys tekee Vaasan lähimmäisyhdistykselle 120 kassia viikossa, jotka lähimmäisyhdistyksen vapaaehtoiset jakavat asiakkailleen kotiin.

Vuositasolla ylijäämäruokaa jaetaan noin 400 000 kiloa.

Vaasan ruoka-apu ry:n toimintaa pyöritetään vapaaehtoisten voimin, joita aktiivisesti mukana on noin 70.

Aiheesta aiemmin: