Hattulan nuorille oma kotipesä – liikuntapäällikkö: ”Jos joulukuussa jo päästäisiin uusiin tiloihin”

Hattulan uudet nuorisotilat tulevat Verstaantielle. Liikuntapäällikkö Jari Salmela lupaa, että tilojen käytöstä laaditaan nuorten kanssa säännöt ja toiminnasta keskustellaan myös naapureiden kanssa.

Hattulan uudet nuorisotilat sijoittuvat Verstaantiellä sijaitsevaan halliin. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Hattulan kunnanhallitus hyväksyi maanantaina poikkeamisluvan, joka antaa mahdollisuuden muuttaa Verstaantiellä sijaitseva hallirakennus nuorisotilaksi. Parinsadan neliön rakennukseen mahtuu nuorisotilojen lisäksi myös nuorten moottoripaja.

Naapurit jättivät nuorisotiloja koskevaan poikkeamislupahakemukseen kaksi huomautusta, sillä he katsoivat toiminnasta aiheutuvan meluhaittaa ja häiriöitä lähialueelle. Hattulan liikuntapäällikkö Jari Salmela lupaa, että naapurit otetaan huomioon ja heidän kanssaan keskustellaan toiminnasta.

– Nuorten kanssa laaditaan säännöt ja toimintatavat, jotta esimerkiksi liikenteestä syntyisi mahdollisimman vähän häiriötä. Keskustelua käydään varmasti siitä, miten paikalle tullaan, ettei ajettaisi esimerkiksi asuinalueen läpi.

Valvottua toimintaa

Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Ellen Rydbeck (kok.) sanoo, että toiminta tulee olemaan valvottua ja siihen laaditaan tarkat säännöt. Jos ongelmia syntyy, niihin puututaan, toteaa Rydbeck.

Verstaantiellä sijaitsevan rakennuksen omistaa Kurssikeskus Yhdessä Tiellä Oy, joka on kunnanhallituksen jäsen Jiri Katteluksen (kok.) omistama yritys.

Hattulan liikuntapäällikkö Jari Salmela toivoo, että uusiin tiloihin päästäisiin jo muutaman viikon päästä.

– Jos joulukuussa jo päästäisiin uusiin tiloihin. Edessä on biljardipöydän, kaappien ja muiden tavaroiden siirtoa ja vilpitön tarkoitus on, että nuorille saadaan hyvät tilat, toteaa Salmela.