Kokemäen uudesta kirkkoherrasta tehty kantelu etenee tuomiokapitulille

Kokemäen kirkkoneuvosto päätti ylimääräisessä kokouksessaan yksimielisesti lähettää kirkkoherran toiminnasta tehdyn kantelun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille.

Kuva: Katja Halinen / Yle

Kokemäen seurakunnan hallintoa repivät riidat ja kirkkoherraa vastaan esitetty epäluottamus etenevät tuomiokapitulin käsiteltäväksi.

Kirkkoneuvosto kävi maanantaina ylimääräisessä kokouksessaan noin puolituntisen keskustelun kirkkoherran viransijaisena toimivan Timo Wariksen luottamuspulasta.

Epäluottamuksen esittelijänä toiminut varapuheenjohtaja Hannu Heikola totesi esityksessään, että Kokemäen vs. kirkkoherran toiminta on lyhyessä ajassa monella tavalla johtanut seurakunnan, sen päätöksenteon, toiminnan ja maineen hyvin vaikeaan ja vakavaan tilanteeseen.

Kirkkoneuvosto päätti keskustelun päätteeksi yksimielisesti kannella kirkkoherran toiminnasta tuomiokapitulille. Kantelun sisällön ja perusteet neuvosto päätti salata. Kirkkoherra itse poistui kokouksesta keskustelun ajaksi.

Vs. kirkkoherra Timo Waris aloitti Kokemäellä syyskuun alussa. Hän on jättänyt useasta kirkkoneuvoston päätöksestä eriäviä mielipiteitä, koska on pitänyt tehtyjä päätöksiä lainvastaisena.

Seurakunnan hallintoa jo vuosia repineen riitelyn taustalla ovat olleet pääasiassa seurakunnan kiinteistöjen hoito ja saneeraukset sekä niiden jälkihoito.