Kabulissa kaksi räjähdystä ja tulitusta sotilassairaalan läheisyydessä – Isis-K iski samaan sairaalaan vuonna 2017

Talibanin mukaan räjähdysten kohteina olivat siviilit. Ainakin 25 ihmistä kuoli ja 50 haavoittui aamulla paikallista aikaa tapahtuneessa välikohtauksessa.

Kaksi voimakasta räjähdystä tapahtui Sardar Mohammad Daud Khanin sotilassairaalan lähellä Kabulissa. Kuva: EPA

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa tapahtui tiistaina ainakin kaksi voimakasta räjähdystä lähellä Sardar Mohammad Daud Khan -sotilassairaalaa. Taliban on vahvistanut tiedot räjähdyksistä.

Talibanin edustajan mukaan toinen räjähdyksistä tapahtui sairaalan portin tuntumassa ja toinen lähempänä sairaalaa.

Räjähdyksiä seurasi tulitukseen viittaavia ääniä. Laukauksia vaihdettiin myös sairaalan sisällä, Talibanin edustaja ja silminnäkijä kertoivat uutistoimisto AFP:lle.

Ainakin 25 kuoli ja 50 haavoittui

Viranomaisten mukaan ainakin 25 kuoli ja 50 haavoittui välikohtauksessa.

Taliban arvioi, että räjähdyksen kohteena näyttivät olleen sairaalan edessä oleskelleet siviilit, kertoo puolestaan uutistoimisto AP.

– Kuulen yhä ampumisen ääniä sairaalassa. Luulen, hyökkääjien etenevän rakennuksessa huoneesta toiseen… niin kuin ensimmäisellä kerralla, sairaalan lääkäri kertoi AFP:lle hyökkäyksen ollessa vielä käynnissä.

Isis-K ilmoittautui iskun tekijäksi

Isis-järjestön haara Isis-K ilmoittautui iskun tekijäksi tiistaina illalla viestipalvelu Telegramin välityksellä.

Isis-K iski samaan sairaalaan myös vuonna 2017. Tuolloin hyökkääjät vaihtoivat ampuma-aseet teräaseisiin, kun heiltä loppuivat ammukset. Yli 30 ihmistä kuoli.

Afganistanissa ja Pakistanissa toimiva Isis-K on elokuun puolivälissä Afganistanin haltuunsa ottaneen Talibanin vihollinen.

Juttua päivitetty 2.11. kello 23:28: Lisätty tieto, että Isis-K ilmoittautui iskun tekijäksi ja päivitetty uhrilukua.

Lue myös: