Hyppää sisältöön

Lappeenrannan lentokentän matkustajamäärä lähti nousuun – koronapassi on sujuvoittanut matkustamista

Lentoliikenteen määrä Lappeenrannan lentokentällä kaksikertaistuu marraskuussa verrattuna elo-lokakuuhun, vaikka marraskuu on perinteisesti melko hiljainen matkustuskuukausi ja Venäjän raja on kiinni.

Lappeenrannan lentokentällä alkaa olla jälleen kuhinaa, kun lentoreittejä avataan. Kuvituskuva. Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Lentoliikenne toipuu hiljalleen Lappeenrannan kentällä.

Alun perin suunnitelmissa oli tälle vuodelle noin 200 000 matkustajapaikkaa, mutta koronan ja matkustusrajoitusten vuoksi määrän arvioidaan jäävän alle 40 000 paikkaan.

Marraskuussa lentoliikenteen määrä Lappeenrannan lentokentällä kaksikertaistuu verrattuna elo-lokakuuhun, vaikka marraskuu on perinteisesti muita kuukausia hiljaisempi matkustuskuukausi ja Venäjän raja on kiinni.

Lentoyhtiö Ryanair on aloittanut Wienin ja Lappeenrannan väliset lennot. Myös Budapestista lennetään Lappeenrantaan kaksi vuoroa viikossa.

Kolme muuta reittiä eli Bergamo, Berliini ja Memmingen jätetään vielä marraskuussa lentämättä, mutta niitä voi jo varata joulukuun ja maaliskuun väliselle ajalle.

Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro kertoo, että syksyn edetessä suomalaisten matkailijoiden määrä on kasvanut Lappeenrannan lentokentällä.

– Lennot Milanosta Bergamon kentältä pääsivät alkamaan elokuussa, kun Suomi vapautti matkustusrajoituksia. Italiasta saapuvat matkustajat varasivat ensimmäiset lennot täyteen muutamissa päivissä, Joro sanoo.

Joro kertoo, että koronapassi on sujuvoittanut matkustusta lentoasemilla ja kohteissa merkittävästi.

– Matkustajan tulee kuitenkin aina selvittää kohdemaan mahdolliset rajoitukset ennen matkalle lähtöä, Joro muistuttaa.

Lisätietoa rajoituksista löytyy muun muassa lentoyhtiöiden ja valtioneuvoston verkkosivulta (siirryt toiseen palveluun).