Riihimäki kaipaa kaupunkilaisilta ideoita uusista tapahtumista

Haussa on uusi tapahtuma tai uusia tapahtumia Riihimäelle, jotta kaupungin tapahtumakirjo olisi entistä monipuolisempi. Tapahtumakilpailu päättyy joulukuun puolivälissä ja voittajien valinnat tehdään tammikuun puoliväliin mennessä.

Riihimäellä järjestettävät Erämessut on kansainvälinen tapahtuma, joka kerää kaupunkiin kymmeniä tuhansia kävijöitä. Arkistokuva vuodelta 2014. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Riihimäki haluaa monipuolistaa kaupungin tapahtumatarjontaa kilpailun avulla. Kaupunki järjestää ensimmäistä kertaa kaikille avoimen tapahtumakilpailun. Haussa on joko yksi uusi tapahtuma tai useita uusia tapahtumia.

– Kaupunki haluaa samalla vahvistaa Riihimäen vetovoimaa, sanoo Riihimäen elinvoimajohtaja Mika Herpiö kaupungin tiedotteessa.

Tapahtumakilpailussa on kaksi sarjaa. Toinen on tarkoitettu ammattimaisille tapahtumatuotannoille ja toinen on kaikille avoin tapahtumaideasarja. Ammattisarjassa etsitään tapahtumia, joilla on jo valmis tuotantokonsepti.

– Tämän kilpailusarjan tapahtuma voi olla jossain muualla aiemmin toteutettu, mutta sen on oltava Riihimäellä ennen kokematon. Sarjassa palkitaan yksi tai useampi tapahtumaidea yhteistuotantosopimuksella, jonka sisältö ja yksityiskohdat neuvotellaan erikseen.

Kaikille avoimessa ideasarjassa haetaan tapahtumaideoita uusista tapahtumista. Samassa sarjassa saa antaa kilpailuehdotuksia myös nykyisten tapahtumien kehittämisestä. Paras idea palkitaan 500 euron palkinnolla.

Mika Herpiön mukaan ensimmäisiä tapahtumakilpailun tapahtumia voidaan järjestää jo ensi kesänä.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.