Yle Radio Suomen Kaakon iltapäivä harrastaa koko iltapäivän – kuuntele lähetystä Kotkan Savotasta

Kotkan Mussaloon on rakentunut viime vuosien aikana monipuolinen liikuntalajien keskittymä. Tänään torstaina siellä on myös Yle!

Aleksi Taponen valmiina aloittaa iltapäivän lähetyksen Kotkan Savotassa. Kuva: Johanna Luukko / Yle
Kuuntele lähetysta Savotasta

Yle Radio Suomen Kaakon iltapäivä -lähetys lähtee torstai-iltapäivänä 4. marraskuuta pitkästä aikaa ulos studiosta. Lähetyksen juontaja Aleksi Taponen pakkaa studiosta kamat kassiin teknisen tuottajan Pasi Tapanaisen avustuksella.

Iltapäivän reportteri Kirsi Lönnblad on vahvasti mukana lähetyksessä. Apukäsinä touhuaa myös Yle Kaakkois-Suomen livetuottaja Johanna Luukko.

Aleksi Taposen ja kumppaneiden radiolähetyksen jaloittelun kohteena torstaina on Kotkan Mussalossa sijaitseva liikuntatila Savotta.

Pasi Tapanainen rakensi Ylen radiostudiota Kotkan Savottaan. Kuva: Johanna Luukko / Yle

Liikuntatiloihin päätettiin lähteä juuri nyt sen takia, että tänä syksynä eri liikuntalajien harrastajat ovat jälleen erilaisten koronarajoitusten ja taukojen jälkeen päässeet harjoittelemaan lajeja ryhmissä miltei normaalisti.

Monet Savotan toimijat kertovatkin, että tänä syksynä liikuntaryhmiin on riittänyt mukavasti harrastajia.

Kaakon iltapäivän lähetys Savotasta alkaa kello 14 ja jatkuu kello 18:aan asti. Tästä linkistä voit kuunnella suoraa Kaakon iltapäivän lähetystä Savostasta.

Liikuntatila Savotassa pääsee harrastamaan vaikka parkouria. Kuva: Johanna Luukko / Yle

Liikuntatila Savotta toimii vuonna 1981 valmistuneessa entisen puutalousoppilaitoksen rakennuksissa. Rakennuskokonaisuus koostuu entisestä koulurakennuksesta ja oppilaitoksen vanhasta teollisuushallista.

Rakennuksen omistaa Kotkan kaupungin yhtiö Kotkan julkiset kiinteistöt Oy.

Tällä hetkellä tiloissa toimii yli kymmenen eri lajeja edustavaa harrastusseuraa tai liikuntayritystä – ensimmäiset liikuntaryhmät aloittivat tiloissa jo vuonna 2016. Kaupungin tavoitteena on kehittää Savottaa edelleen yhteistyössä vuokralaisten kanssa ja hakea myös koko ajan uusia vuokralaisia Savotassa vapaana oleviin tiloihin.