Hyppää sisältöön

Varkauden räjähtäneessä asunnossa kuvannut on voinut syyllistyä rikokseen – poliisilla ei ole oikeutta tutkia asiaa omin päin

Varkaudessa räjähtäneessä asunnossa on kuvattu ja video on julkistettu, vahvistaa poliisi Ylelle. MTV Uutiset kertoi videon levinneen ainakin Snapchatissa.

Poliisin mukaan Varkaudessa myöhään sunnuntaina tapahtuneen kerrostaloasunnon räjähdyksen todennäköinen syy on höyrystynyt bensiini. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Vesa Koponen vahvistaa Ylelle, että Varkauden räjähdysasunnossa on kuvattu ja videota on levitetty. MTV Uutiset (siirryt toiseen palveluun) kertoi eilen tiistaina, että video on levinnyt ainakin Snapchatissa.

Koposen mukaan toisen asunto on lähtökohtaisesti kotirauhan piiriin kuuluvaa aluetta, eikä siellä saa kuvata ilman asunnon omistajan lupaa.

– Jos kuvaa niin voi syyllistyä salakatseluun. Jos video julkaistaan, niin samalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen, Koponen sanoo.

Tosin tässä tapauksessa kyse ei voi olla salakatselusta, koska asunto oli tyhjä. Joka tapauksessa kyse on Koposen mukaan asianomistajarikoksista.

– Jos asianomistajalla ei ole asiassa vaatimuksia tai peruuttaa vaatimuksensa niin poliisilla ei ole oikeutta tutkia asiaa.

Poliisi on saanut valmiiksi omat tutkimuksensa asunnossa. Taloyhtiö arvioi Koposen mukaan parhaillaan rakennukselle aiheutuneita vahinkoja.

Varkaudessa myöhään sunnuntaina tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli yksi ja neljä ihmistä loukkaantui lievästi. Poliisin mukaan räjähdys aiheutui todennäköisesti höyrystyneestä bensiinistä.

Lue myös:

Juttua muokattu 10.11.2021 klo 12:14: Lisätty tieto, ettei tyhjän asunnon kuvaaminen voi olla salakatselua