Hyppää sisältöön

Kari Kivinummi tavoittelee Pohjanmaan demaripiirin puheenjohtajuutta

Keskusteluihin on noussut myös seinäjokelaisen Eetu Lehtolan nimi, mutta hän ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstä mukaanlähdöstä puheenjohtajakisaan. Nykyinen puheenjohtaja Matias Mäkynen luopuu tehtävästä.

Demaripiirin uusi puheenjohtaja valitaan 13. marraskuuta Vaasassa. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Ähtäriläinen kunnallispoliitikko Kari Kivinummi on vahvoilla Pohjanmaan sosiaalidemokraattien uudeksi puheenjohtajaksi. Kivinummi on saanut tukea kaikista pohjalaismaakunnista ja hän kertoo olevansa käytettävissä tehtävään.

– Puhelinsoittoja on tullut paljon ja niiden perusteella päätin tavoitella tehtävää tosissani, Kari Kivinummi kertoo.

62-vuotias Kivinummi on toiminut kotikaupunkinsa Ähtärin kunnallispolitiikassa vuodesta 1993. Kaupunginhallituksessa hän on ollut yli kymmenen vuotta ja valtuustossa nyt toista kautta. Hän on juuri noussut myös Etelä-Pohjanmaan maakuntahallituksen jäseneksi.

Kari Kivinummi on toiminut viimeiset kolme vuotta demaripiirin ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Hän edustaa pohjalaisia myös puoluevaltuustossa. Ammatiltaan 62-vuotias Kivinummi on metsuri.

Eetu Lehtolallekin kyselyjä

Puheenjohtajakeskusteluihin on noussut myös muun muassa seinäjokelainen, ensimmäisen kauden valtuutettu Eetu Lehtola. 39-vuotias Lehtola työskentelee riskipäällikkönä vakuutusalalla.

– Kyselyjä on tullut Seinäjoelta ja maakunnasta, mutta en ole tehnyt päätöstä mukaanlähdöstä suuntaan enkä toiseen, Lehtola vastaa.

Vaasalainen kansanedustaja Matias Mäkynen luopuu Pohjanmaan sosiaalidemokraattien puheenjohtajuudesta. Hän on johtanut demaripiiriä kuusi vuotta.

Uusi puheenjohtaja ja varapuheenjohtajisto valitaan piirin syyskokouksessa Vaasassa lauantaina 13. marraskuuta.

Piirin nykyinen toinen varapuheenjohtaja, kokkolalainen Emma Haapasaari kertoo olevansa valmis jatkamaan piirihallituksessa ja demaripiirin varapuheenjohtajana, jos syyspiirikokous näin päättää.

Aiheesta aiemmin:

.
.