Outokumpu vähentää velkaansa ja nostaa tavoitettaan tuloksen parantamisesta

Outokumpu pystyy nyt vähentämään velkojaan. Yhtiö kertoi torstaina lunastavansa etuajassa vuonna 2024 erääntyvän 250 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan. Outokumpu maksaa sen takaisin rahavaroillaan

Ruostumaton teräs on käynyt kaupaksi tänä vuonna hyvin. Kuva: Outokumpu

Teräsyhtiö Outokumpu kertoi torstaina hienosti menneestä heinä-syyskuusta. Yhtiön toimitusjohtaja Heikki Malinen sanoo, että mennyt neljännes oli Outokummun lähihistorian paras.

Outokumpu paransi liikevaihtoaan kolmannella vuosineljänneksellä. Yhtiön oikaistu liiketulos nousi heinä-syyskuussa yli 230 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin yhtiö teki tappiota lähes 40 miljoonaa. Yhtiön oikaistu käyttökate oli 295 miljoonaa euroa.

Ruostumattoman teräksen toimitukset kasvoivat liki viidenneksen vuoden takaisesta, koronan tiukentamasta tilanteesta. Myös myyntihinnat nousivat.

Yhtiö on nyt hyvässä vauhdissa saavuttaa marraskuussa 2020 asettamansa käyttökatetason nosto 200 miljoonalla eurolla vuoden 2022 loppuun mennessä.

Tähän mennessä käyttökatetasoa on jo nostettu 163 miljoonalla eurolla. Nyt yhtiö kertoo nostavansa tavoitettaan alkuperäisestä 200 miljoonasta eurosta 250 miljoonaan euroon.

– Hyödyntääksemme suotuisan vireen päätimme nostaa tavoitettamme. Tähän mennessä olemme toteuttaneet eri puolilla yhtiötä yli 500 projektia, ja olen hyvin tyytyväinen strategian etenemiseen, Malinen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Tavoitteeksi on asetettu myös laskea nettovelan ja käyttökatteen suhdetta.

Outokumpu pystyy nyt vähentämään velkojaan. Yhtiö kertoi torstaina lunastavansa etuajassa vuonna 2024 erääntyvän 250 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan. Outokumpu maksaa sen takaisin rahavaroillaan.

Lue myös: