Enon loukkaantuneen rautakarhun etsinnät toistaiseksi lopetettu: arvioiden mukaan karhut ovat todennäköisesti jo talviunilla

Karhusta ja sen neljästä pennusta ei ole tehty havaintoja yli kahteen viikkoon.

Tämä kuva paljasti loukkaantuneen karhuemon mukana kulkevan pentueen. Kuva: Itä-Suomen poliisi

Enon loukkaantuneen rautakarhun etsinnät ovat toistaiseksi päättyneet, kertoo poliisi. Karhu kantaa jalassaan pienpetorautaa.

Karhuemoa on yritetty löytää, jotta se voitaisiin nukuttaa ja käpälän rauta voitaisiin poistaa. Karhusta ja sen neljästä pennusta ei ole tehty havaintoja yli kahteen viikkoon.

– Asiantuntijoiden mukaan karhut ovat todennäköisesti menneet talviunille. Poliisin osalta tehtävä on toistaiseksi päättynyt, kertoo ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi arvioi tilanteen uudestaan, mikäli karhuista tehtäisiin uusia havaintoja. Muussa tapauksessa etsinnät jatkuvat talviunien jälkeen.

Karhu ja sen pennut ovat näyttäneet aiemmissa riistakamerakuvissa hyvävointisilta.

– Aliravitsemuksen merkkejä karhuissa ei kuvien perusteella ole. On ollut yllätys, että loukkaantunut emo näyttää hyväkuntoiselta. Nyt on toisaalta ollut hyvä marjavuosi, Pohjolainen sanoo.

Poliisilla ei ole kuitenkaan tietoa siitä, millaisessa kunnossa karhun loukkaantunut jalka on.

Emo ja sen pennut ovat käyneet kaksi kertaa ravintohoukuttimen luona, mutta lähteneet pois, eikä poliisi ole löytänyt niitä toistaiseksi.

Millainen mahdollisuus loukkaantuneella karhulla ja pennuilla on selvitä talven yli?

– Se on vaikea kysymys. Ensi talven jälkeen pennut ovat joka tapauksessa niin sanottuja erauspentuja, Pohjolainen pohtii.

Karhuemo havaittiin Enon Sarvingissa riistakameran kuvasta ensimmäisen kerran heinäkuussa. Karhusta oli aiemmin voimassa lopettamispäätös, mutta se kumottiin lokakuussa.

Lue lisää: