Hyppää sisältöön

Esitys: Käteismaksulla ei pääsisi enää Nyssen kyytiin ensi keväänä

Päätöksen myötä Nyssen busseihin kelpaisi jatkossa vain mobiili- ja ennakkolippujen ostajat. Lisäksi yölisää ehdotetaan poistettavaksi Nyssen kausilipuilta.

Nysse aikoo jättää käteismatkustajat pois kyydistä. Kuva: Miikka Varila / Yle

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle esitetään käteismaksun lopettamista Nyssen linja-autoissa. Jatkossa matkustaminen onnistuisi ainoastaan ennakkoon hankituilla lipuilla tai Nyssen mobiilisovelluksella. Lisäksi yölisää ehdotetaan poistettavaksi kaikilta Nyssen kausilipuilta.

Käteisellä on tähän asti voinut maksaa kertalipun ja yölisän.

Tällä hetkellä kausilipulla matkustavalta on peritty yölisä puolenyön ja aamu viiden välisenä aikana. Nyssen tiedotteen mukaan kausilippuja käytetään paljon työ- ja opiskelumatkoihin, ja yölisä on koettu epäoikeudenmukaiseksi työn tai opintojen vuoksi joukkoliikennettä myöhään illalla tai varhaisaamuisin käyttäville.

Opiskelijoiden 30 vuorokauden kausilipusta yölisä on jo poistettu. Muutos tapahtui samalla, kun lipputuote siirtyi Nysse Mobiiliin.

Käteismaksun loppumista perustellaan käteisen käytön vähenemisellä sekä käteislippujen pienellä osuudella kaikista myydyistä lipuista.

Kausilipulla matkustavan yölisä ehdotetaan poistettavaksi 3.1.2022 alkaen. Sen sijaan käteisen käytön lopettamiseen ehdotetaan siirtymäaikaa helmikuun loppuun.

Nysse toivoo, että kaikki joukkoliikenteen käyttäjät ennakoisivat tilannetta hankkimalla matkakortin tai tarvittavan määrän ennakkokertalippuja.

– Käteisellä voisi muutoksen jälkeenkin ostaa ennakkokertalippuja sekä matkakortille ladattavia lippuja kaikilla jälleenmyyjillä ja Nyssen asiakaspalvelupisteessä, tiedotteessa kerrotaan.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelauta päättää asiasta keskiviikkona 10. marraskuuta.

Lue aiheesta lisää:

Minkälaisia ajatuksia uutinen herätti? Voit keskustella aiheesta 5. marraskuuta 23:een asti!