Hyppää sisältöön

Tammela pitää nykyisen tuloveroprosenttinsa

Tammelan tuloveroprosentti on ensi vuonna 21,25. Tiedossa ei ole, milloin uuden yhtenäiskoulun investointi alkaa painaa kunnallisverotuksessa.

Tammelassa keskustellaan edelleen vilkkaasti siitä, miksi nykyisen koulukeskuksen tiloja ei voi käyttää opetuksessa. Kuva: Yle

Tammela aikoo pysyä nykyisellä verotustasolla uuden yhtenäiskoulun rakentamisesta huolimatta. Tammelan kunnanhallitus on linjannut, että nykyinen tuloveroprosentti säilyy seuraavan kahden vuoden ajan. Nykyinen tuloveroprosentti on 21,25. Tiedossa ei ole, missä vaiheessa suuri yhtenäiskoulun investointi tulee rasittamaan kuntalaisten verotusta.

Kunnanhallitus on päättänyt, että kiinteistöveroprosentit pysyvät ennallaan lukuun ottamatta rakentamattoman rakennuspaikan veroa. Tänä vuonna rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistövero on ollut 3 prosenttia, mutta ensi vuoden veroksi esitetään kahta prosenttia. Kunnanvaltuusto päättää veroista seuraavassa kokouksessaan.

Tammelassa käydään vilkasta keskustelua uuden yhtenäiskoulun tarpeellisuudesta. Valtuusto on antanut yhtenäiskoululle 14 miljoonan euron hintaraamin. Yhtenäiskoulun kustannusarvio on vähä vähältä kasvanut hulppeasti. Lisänsä hintaan ovat tuoneet muun muassa viime aikojen kohonneet rakennuskustannukset.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.