Hyppää sisältöön

Suonenjoella nuotiosta löytynyt hiiltynyt koiraeläimen pää kuului ketulle – poliisi ei epäile rikosta ihmetystä herättäneessä tapauksessa

Suonenjokelainen mies löysi syyskuun lopulla nuotiosta hiiltyneen pään, joka tutkittiin Ruokaviraston laboratoriossa. Epäselväksi jää, mitä nuotioon joutuneelle ketulle tapahtui.

Poliisi on päättänyt lopettaa tapauksen tutkinnan. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Itä-Suomen poliisi kertoo, että kohua herättänyt hiiltynyt pää on tutkittu Ruokavirastossa. Tulosten mukaan kyseessä oli kettu, eikä koira, kuten aluksi epäiltiin.

Suonenjokelainen metsämies löysi syyskuun lopulla metsänuotiopaikalta hiiltyneen koiraeläimen pään. Tapauksesta uutisoi tuolloin Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi lähetti jäänteet tutkittavaksi Ruokaviraston laboratorioon. Nuotion läheltä löytyi eläimen raajoja, suolet ja merkkejä leiriytymisestä, mikä herätti epäilyksiä. Eläimen keskiruumista ei löytynyt, joten sen arveltiin päätyneen ruoaksi.

– Moni pään tai siitä kuvan nähnyt oli sitä mieltä, että kyseessä oli koiran pää. Olin myös itse kuvaa katsoessani sitä mieltä, että pää oli ennemmin koiran kuin ketun pää, kertoo rikosylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisista.

Ruokaviraston laboratorion tutkimustulosten mukaan näytteet kuuluvat kuitenkin nuorelle ketulle. Eläimen kuolinsyytä on mahdoton selvittää. Epäselväksi jää, oliko kettu kuollut luonnollisen kuoleman, tapettu tarkoituksella vai esimerkiksi jäänyt auton alle.

– Tapaus on erikoinen. Kettua ei tuohon aikaan lain mukaan saa metsästää, mutta päästä tai raajoista ei löytynyt väkivallan merkkejä, toteaa Pohjolainen.

Poliisi on päättänyt tapauksen tutkinnan, sillä asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

.
.