Hyppää sisältöön

Kauppahinta sai epäröimään, Essote palauttaa työterveysyrityksen miljoonaomistuksen myynnin vielä valmisteluun

Essote omistaa 49 prosenttia Etelä-Savon Työterveys Oy:n osakkeista. Osakkeet pitää myydä, koska oikeuden päätöksen mukaan omistus on vastoin kuntayhtymän peruskirjaa.

Pohjaesityksessä Etelä-Savon Työterveyden osakkeet olisi myyty 1,35 miljoonalla eurolla. Kuva: Marjo Pirilä / Yle

Etelä-Savon sotekuntayhtymän Essoten hallitus on päättänyt palauttaa vielä valmisteluun Etelä-Savon Työterveys Oy:n osakkeiden myynnin.

Pohjaesityksen mukaan hallitus olisi suositellut valtuustolle osakkeiden myymistä Osuuskauppa Suur-Savolle 1,35 miljoonan euron hintaan.

Torstain kokouksessaan hallitus päätti äänestyksen jälkeen, että asia palautetaan vielä valmisteltavaksi. Syynä ovat osakkeiden hinta ja se, että kuntien tahto asiassa halutaan vielä kertaalleen selvittää.

Myyntihanke sai alkunsa, kun Itä-Suomen hallinto-oikeus päätti vuonna 2019, että Etelä-Savon Työterveyden osakkeiden omistaminen on vastoin kuntayhtymän peruskirjaa.

Asia ei muuttunut korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä, joten Essoten on ollut pakko ryhtyä oikeuden päätöksen mukaisiin toimiin.

Essote on omistanut Etelä-Savon työterveyden osakkeita kesäkuusta 2017. Kuntayhtymä osti tuolloin Mikkelin kaupungilta 49 prosenttia yrityksen osakkeista, ja samaan aikaan tehdyllä kaupalla Osuuskauppa Suur-Savo osti osakkeista 51 prosenttia.

Lue lisää aiheesta: