Kaksi tuntia ilmaista pysäköintiä ja lapsiparkki jouluostosten ajaksi - Jyväskylä houkuttelee ihmisiä kaupungin ydinkeskustaan

Jyväskylän kaupunki tarjoaa ydinkeskustassa asioiville ilmaista pysäköintiaikaa lauantaisin marras-tammikuussa. Perheille luvataan myös lastenvahtipalvelua jouluostosten ajaksi.

Jyväskylä haluaa elävöittää kaupungin ydinkeskustaa muun muassa ilmaispysäköinnin avulla. Kuva: Heli Kaski / Yle

Jyväskylässä kaupunki houkuttelee tänä talvena ihmisiä ydinkeskustaan Parkkilauantai-kampanjalla eli ilmaisella pysäköintiajalla.

Huomisesta alkaen Jyväs-Parkin kuudessa pysäköintitalossa saa talvilauantaisin kahden tunnin ilmaisen pysäköinnin. Kokeilu kestää kolme kuukautta eli tammikuun loppuun.

Parkkilauantai on osa Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämistyötä, jonka avulla haluaa lisätä ydinkeskustan elinvoimaa ja houkuttavuutta.

Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämiseen erikoistunut Janne Viitamies sanoo, että ilmaista parkkiaikaa on pohdittu jo pitkän aikaa.

– Lauantai valikoitui päiväksi hyvänä ostostentekopäivänä. Tällöin kaupunkilaisilla on aikaa käyttää myös muita keskustan palveluita, kuten kahviloita ja ravintoloita, Viitamies kertoo.

Joulun aikaan Jyväskylän sydämeen houkutellaan väkeä myös muilla keinoilla.

Luvassa on muun muassa kulttuuriyksiköiden järjestämää ohjelmaa sekä lapsiparkki, jonne vanhemmat voivat jättää perheen pienimmät hoitoon jouluostosten ajaksi.

Ilmaisen lauantaipysäköinnin voi hyödyntää Moovy-sovelluksella, jonka Jyväs-Parkki on ottanut käyttöön neljä vuotta sitten.

– Tavoitteena on päästä pysäköintilipukkeista kokonaan eroon seuraavien vuosien aikana, Jyväs-Parkin toimitusjohtaja Hannu Leskinen kertoo.

Ilmainen kahden tunnin lauantaipysäköinti on voimassa kampanja-aikana Jyväs-Parkin kuudessa keskusta-alueen pysäköintitalossa kello 6–18.