Hyppää sisältöön

Kahdelle miehelle vankeustuomiot naisen törkeästä pahoinpitelystä – Imatralla tehdyssä rikoksessa oli kidutuksen piirteitä

Päätekijä tuomittiin maksamaan pahoinpitelyn uhrille yhteensä 8 500 euron korvaukset.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden toimitalo Lappeenrannassa. Kuva: Silva Nieminen / Yle

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin törkeästä pahoinpitelystä.

Miehet tekivät ruumiillista väkivaltaa naiselle imatralaisessa yksityisasunnossa kesäkuussa 2021.

Jutun päätekijä tuomittiin kahden vuoden ja seitsemän kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä, vapauden riistosta, ampuma-aserikoksesta, pakottamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan pahoinpitelyn uhrille yhteensä 8 500 euron korvaukset.

Pahoinpitelyyn osallistunut ja väkivallan tekoja kuvanut mies tuomittiin yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä, pakottamisesta ja vapaudenriistosta. Hänet tuomittiin myös valvontaan.

Miehet pahoinpitelivät naista monin eri tavoin, ja toinen miehistä uhkasi häntä myös pistoolilla. Haastehakemuksen mukaan pahoinpitely oli kidutuksenomaista. Naista muun muassa lyötiin nyrkillä, potkittiin, hakattiin pölynimurin putkella ja ruoskittiin sähköjohdolla.

Pahoinpitelijät pitivät uhria vankinaan useita tunteja ja lopettivat väkivallan vasta poliisin tultua paikalle. Pahoinpidelty nainen vietiin sairaalahoitoon.

Korjaus 8.11.2021 klo 9.19: Pahoinpitelyyn osallistunutta ja väkivallan tekoja kuvanutta miestä ei tuomittu puoleksitoista vuodeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen vaan yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä valvontaan.