Hyppää sisältöön

Rap-keikka päättyi paniikkiin ja yleisön musertumiseen – ainakin 8 ihmistä kuoli ja useita loukkaantui Astroworld Festivalilla Yhdysvalloissa

Houstonin palopäällikön mukaan yleisö pakkautui liian tiivisti kohti lavaa Travis Scottin keikan aikana. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Aiemmin päivällä satoja ihmisiä tunkeutui festivaalialueelle.

Rap-keikka päättyi paniikkiin ja yleisön musertumiseen
Rap-keikka päättyi paniikkiin ja yleisön musertumiseen

Texasin Houstonissa ainakin kahdeksan ihmistä kuoli ja useita loukkaantui perjantai-iltana rap-artisti Travis Scottin konsertissa Astroworld Festivalilla.

Houstonin palopäällikkö Samuel Pena kertoi tiedotustilaisuudessa, että yleisö puski kohti lavaa Scottin keikan aikana.

– Väkijoukko alkoi pakkautua kohti lavan etuosaa. Se aiheutti paniikkia ja loukkaantumisia. Ihmiset alkoivat kaatuilla ja jotkut menettivät tajuntansa. Se aiheutti lisää paniikkia, Pena sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Tilanne alkoi noin kello 21 paikallista aikaa. Sekasorto paheni kello 21.38 saakka. Konsertti keskeytettiin, kun tilanteen vakavuus selvisi.

Pelastusviranomaiset veivät ainakin 17 ihmistä sairaalaan. Samuel Penan mukaan 11 potilaalla oli sydämenpysähdys. Festivaalialueelle perustettiin kenttäsairaala, jossa annettiin ensiapua useille ihmisille.

Tapahtumien syy epäselvä

Houstonin poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Poliisi muun muassa käy läpi keikalla kuvattuja videoita.

– Muutaman minuutin sisällä maassa oli yhtäkkiä useita ihmisiä, joilla oli jonkinlainen sydämenpysähdys, poliisipäällikkö Larry J. Satterwhite sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Viranomaisten mukaan perjantain aikana yhteensä yli 300 ihmistä loukkaantui festivaalilla. Luku sisältää myös lieviä ruhjeita ja naarmuja saaneet henkilöt.

The Houston Chronicle -lehden mukaan Scott keskeytti esityksensä useita kertoja, kun hän näki fanien olevan pulassa lavan edustalla. Hän pyysi turvahenkilöstöä auttamaan ihmisiä pois yleisön keskeltä.

CNN:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) aiemmin päivällä sadat ihmiset olivat tunkeutuneet väkisin porteista läpi festivaalialueelle.

Festivaalin järjestänyt Live Nation ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

Paikallisen median mukaan kaksipäiväiselle festivaalille oli saapunut 50 000 osallistujaa. Festivaalin toinen päivä on peruttu.

Rap-artisti Travis Scott perusti Astroworldin vuonna 2018. Scottilla on lapsi Kardashianeiden julkkisperheeseen kuuluvan Kylie Jennerin kanssa.