Aluevaaleissa Lappiin tulee yli viisikymmentä ennakkoäänestyspaikkaa

Jokaisesta Lapin kunnasta löytyy aluevaaleissa vähintään yksi ennakkoäänestyspaikka. Lisäksi ennakkoäänestyksen aikaan tammikuussa liikkeellä on kymmenen äänestysautoa.

Lapissa on tulevissa aluevaaleissa yhteensä lähes kuusikymmentä kiinteää ennakkoäänestyspaikkaa. Kaikissa kunnissa on vähintään yksi ennakkoäänestyspaikka, yleensä kunnantalolla tai pääkirjastossa.

Muun muassa Rovaniemellä, Torniossa ja Kemissä äänestyspaikkoja tulee kauppakeskuksiin.

Lapissa on lisäksi liikkuva äänestysauto kaikkiaan kymmenessä kunnassa. Sodankylässä äänestyspaikkana toimivalla kirjastoauto Hillalla on ennakkoäänestyksen aikaan ennätysmäärä pysähdyksiä, kaikkiaan lähes viisikymmentä.

Kemijärvellä, Ranualla, Simossa ja Tervolassa on vain yksi ennakkoäänestyspaikka.

Äänestäminen on mahdollista missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Vaalipäivänä äänestäminen on mahdollista vain ilmoitetussa paikassa.

Oman kuntasi ennakkoäänestyspaikan löydät oikeusministeriön sivuilta (siirryt toiseen palveluun)(siirryt toiseen palveluun).

Vaalit tammikuussa

Aluevaaleissa ennakkoäänestys on 12. - 18.1.2022, varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta.

Ehdokasasettelu päättyy 14. joulukuuta. Ehdokkaiden nimet kerrotaan jouluaatonaattona.

Lapin hyvinvointialueella aluevaltuustoon valitaan kaikkiaan 59 valtuutettua. Lapin hyvinvointialue ja maakunta ovat maantieteellisesti sama alue. Hyvinvointialue vastaa koko alueen sosiaali-, terveys- ja pelastustoiminnasta vuoden 2023 alusta alkaen.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.