Hyppää sisältöön

Säiliöauton räjähdyksessä kuoli lähes sata ihmistä Sierra Leonessa

Freetownin pormestarin mukaan onnettomuudessa kuolleiden määrä voi nousta yli sadan.

Säiliöauton räjähdyksessä kuoli lähes sata ihmistä Sierra Leonessa
Säiliöauton räjähdyksessä kuoli lähes sata ihmistä Sierra Leonessa

Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Sierra Leonessa lähes ihmistä kuoli ja ainakin kymmeniä loukkaantui vakavasti, kun polttoainetta kuljettanut säiliöauto räjähti maan pääkaupungissa Freetownissa.

Maan varaterveysministeri Amara Jambai kertoo uutistoimisto Reutersille, että räjähdys on vaatinut 99 kuolonuhria. Lisäksi sairaalahoidossa on yli sata ihmistä.

Valtava räjähdys tapahtui varhain lauantaina liikenneonnettomuuden jälkeen Wellingtonin lähiössä Freetownin itäpuolella. Uutiskuvissa näkyi, että säiliöauton kylkeen oli törmännyt kuorma-auto. Niiden ympäristössä oli muita palaneita ajoneuvoja.

Freetownin pormestari Yvonne Aki-Sawyerr kertoi Facebookissa, että ennen räjähdystä paikalle saapui ihmisiä keräämään vahingoittuneesta säiliöstä valunutta polttoainetta.

Paikallisen median esittämässä kuvamateriaalissa näkyi useita pahasti palaneita ruumiita onnettomuuspaikan ympäristössä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Aki-Sawyerr kutsui kuvia riipaiseviksi. Hän sanoi, että kuolleiden määrä voi nousta yli sadan. Sierra Leonen hallitus ei ole toistaiseksi vahvistanut onnettomuuden uhrilukua.

Kuva: Riikka Tähtinen / Yle

Noin kolmenkymmenen pahoja palovammoja saaneen potilaan ei odoteta jäävän henkiin, sanoi Connaught -sairaalan edustaja Foday Musa uutistoimisto AP:lle.

Aiemmin Freetownin ruumishuoneen johtaja Sinneh Kamara kertoi uutistoimisto Reutersille, että ruumishuoneelle on tuotu 91 vainajaa, jotka kuolivat onnettomuudessa.

Punaisen ristin edustajan mukaan järjestö on nouti alun perin ambulansseilla 80 ruumista onnettomuuspaikalta.

Päivitetty 6.11. klo 16.04: Päivitetty kuolleiden ja sairaalahoidossa olevien määrä.