Muuramen Jaakkolassa ruoka- ja juomavesi pitää edelleen keittää ennen käyttöä

Ympäristöterveydenhuolto on ottanut Jaakkolan alueen vesiverkostosta näytteitä jälleen tänään. Ruoka- ja juomaveden keittokehotus jatkuu näillä näkymin ainakin keskiviikkoon asti.

Vesijohtovettä voi Muuramen Jaakkolan alueella käyttää keittämättä peseytymiseen sekä pyykin ja astioiden pesuun. Kuva: Heli Kaski / Yle

Muuramessa Jaakkolan alueella talousveden keittokehotus jatkuu (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi), kunnes vesiverkosto on todettu puhtaaksi kolmella perättäisellä näytteenottokerralla.

Viime torstaina otetut ensimmäiset korjaustöiden jälkeiset vesinäytteet ovat olleet puhtaita.

Keittokehotuksen aikana kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä ennen käyttöä viiden minuutin ajan. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen sekä pyykin ja astioiden pesuun.

Veden kloorausta jatketaan toistaiseksi.

Ympäristöterveys on ottanut alueelta vesinäytteet jälleen tänään ja niiden tuloksista tiedotetaan keskiviikkona 10. marraskuuta Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan verkkosivuilla.

Muuramen Jaakkolan alueen vesijohtovesi asetettiin käyttökieltoon 28. lokakuuta, kun kävi ilmi, että vesiverkostoon on päässyt putkirikon yhteydessä viemärivettä.

Vesijohtovettä on saanut käyttää jo 1. marraskuuta alkaen, mutta ruoka- ja juomavesi on pitänyt siitä lähtien keittää ennen käyttöä.

Lue myös: