Miltei joka neljäs eläkeläinen Etelä-Pohjanmaalla tekee palkkatöitä eläkkeen ohella

Eläkkeen ohella töitä tekevät kertoivat suurimmaksi kannusteeksi lisätulojen ansaitsemisen sekä sen, että on vielä annettavaa työelämässä.

Moni eläkeläinen saattaisi tarttua tilaisuuteen, mikäli sopiva työpaikka ja -rooli löytyisi. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Etelä-Pohjanmaalla lähes joka neljäs eläkeläinen kertoi tekevänsä säännöllisesti (9%) tai epäsäännöllisesti (15%) palkkatyötä eläkkeellä. Luvut ovat hieman korkeampia kuin keskimäärin Suomessa.

Etelä-Pohjanmaalla asuvista vastaajista, jotka eivät kertoneet työskentelevänsä eläkkeen ohella, 31 prosenttia kertoi kuitenkin olevansa kiinnostunut tekemään eläkkeellä palkkatyötä.

– Paljon on puhuttu osaajapulasta. Tätä osaavaa eläkeläisten joukkoa kannattaisi työvoiman rekrytoijien varmasti jatkossa lähestyä tavalla, jos toisellakin, Kevan johtava asiantuntija Ismo Kainulainen toteaa tiedotteessa.

Motiivit vaihtelevat

Motiivit tehdä palkkatyötä eläkkeen ohella vaihtelevat. Moni ylempään keskiluokkaan identifioituva kertoo saavansa työstä henkistä tyydytystä.

Valtakunnallisesti vastaajat, jotka tekevät eläkkeen ohella työtä, kertoivat suurimmaksi kannusteeksi lisätulojen ansaitsemisen sekä sen, että kokee olevan vielä annettavaa työelämässä.

Eläkeläisen vapaus ja se, että sopivaa työtä ei ole tarjolla, kerrottiin puolestaan suurimmiksi syiksi sille, ettei ole kiinnostuksesta huolimatta osallistunut työntekoon.

Kevan tutkimukseen haastateltiin yhteensä 4357 suomalaista eri puolilta Suomea. Tilastollinen virhemarginaali on 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja. Kevalla on noin 1,3 miljoonaa henkilöasiakasta.

Lue myös: