Hyppää sisältöön

Rovaniemen kaupunginhallitus näytti vihreää valoa muun muassa Ounasvaara-suunnitelmille, uusille asuinalueille ja poliisin uusille tiloille

Ojanperälle ja Pöyliörantaan kaavailtujen asuinalueiden asemakaavamuutokset etenevät. Poliisille suunnitellaan uusia tiloja Verstaantien ja Varastotien väliin, sopimusluonnos aluevarauksesta ja asemakaavamuutoksesta sai nyt hyväksynnän.

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti muun muassa perustaa uuden rakennuttamispäällikön toimen. Kuva: Mia Sivula / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantain 8.11. kokouksessaan hyväksyä Senaatti-kiinteistöjen kanssa tehtävän sopimusluonnoksen, joka koskee Verstaantien alueen varaamista ja asemakaavamuutoksen käynnistämistä.

Verstaantien ja Varikkotien välissä sijaitsevalle alueelle olisi tarkoitus rakentaa tilat pääpoliisiasemalle, tutkintavankilalle sekä muille poliisihallinnon, rikosseuraamuslaitoksen ja oikeushallinnon tiloille. Poliisin nykyiset tilat Hallituskadulla eivät vastaa enää nykytarpeisiin.

Vihreää valoa Ounasvaara-suunnitelmille

Kaupunginhallitus hyväksyi myös sopimusluonnoksen, joka koski alueen varaamista Kiinteistö Oy Sky Ounasvaaralle vuoden 2023 loppuun saakka sekä asemakaavoituksen käynnistämistä.

Varattava 4,2 hehtaarin alue sijaitsee Sky Ounasvaara -hotellin vieressä. Alue on osayleiskaavassa osoitettu lomarakennuksille.

Uudet asuinalueet nytkähtivät eteenpäin

Lisäksi hallitus päätti, että Ojanperän ja Pöyliörannan asemakaavamuutokset sekä Ojanperän asemakaava asetetaan julkisesti nähtäville ehdotusvaiheen kuulemiseen.

Pöyliöranta on entistä maatalousoppilaitoksen aluetta, jota on tarkoitus mahdollisen kaavamuutoksen jälkeen kehittää asuinalueeksi. Alueelle olisi mahdollista rakentaa myös päiväkoti.

Ojanperän asemakaava käsittää Kemijoen itäpuolentien ja joen välisen alueen.

Uusi päällikkö Rovaniemelle

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan myös perustaa rakennuttamispäällikön tehtävän, johon kuuluu muun muassa merkittävien investointihankkeiden seuraaminen sekä hankkeiden suunnittelun ja toteuttamisen ohjaaminen yhdessä kaupunginjohtajan kanssa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttilan mukaan tehtävään haetaan henkilöä, jolla on vahva kokemus rakennusalan ja laajojen projektikokonaisuuksien johtamisesta.

Uudet avustusperiaatteet voimaan vuoden 2022 alusta

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan myös Rovaniemen kaupungin uudet avustusperiaatteet. Ne tulevat voimaan vuoden 2022 alusta.

Uudet avustusperiaatteet koskevat sekä avustuksia jakavia että niitä hakevia tahoja.

Uusien avustusperiaatteiden mukaan avustettavan toiminnan tulee kohdistua Rovaniemelle ja rovaniemeläisiin. Tavoitteena on, että avustushakemukset käsiteltäisiin jatkossa saman sähköisen järjestelmän kautta.

Juttua korjattu 9.11. kello 7.45 Susanna Junttilan titteli korjattu kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi ja Varastotie Varikkotieksi.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.