Hyppää sisältöön

Pietarsaaren kerrostalopalon epäillään saaneen alkunsa varomattomasta tulenkäsittelystä – 30 evakuoitua ovat jo saaneet palata koteihinsa

Pelastuslaitos pelasti palavasta huoneistosta yhden henkilön. Hän ei poliisin mukaan ole loukkaantunut vakavasti.

Talon asukkaista osa pääsi poistumaan rakennuksesta omin toimin ja toiset taas pelastuslaitoksen ohjauksessa palomiesten alipainestaman porrashuoneen kautta. Kuva: Ida-Maria Björkqvist / Yle

Poliisi epäilee, että Pietarsaaressa tiistain vastaisena yönä syttynyt kerrostalopalo sai alkunsa varomattomasta tulenkäsittelystä. Paloa ei kuitenkaan epäillä tahallaan sytyteksi.

Palo syttyi seitsemänkerroksisen talon neljännen kerroksen asunnossa. Havaintojen ja alustavien tutkimusten perusteella on avattu esitutkinta yleisvaaran tuottamuksesta.

– Tässä vaiheessa esiin tulleiden seikkojen perusteella on syytä epäillä, että tulta käsitelty niin, että se on päässyt irti, sanoo tutkinnanjohtaja Ove Storvall.

Poliisi ei ota kantaa siihen, onko mahdollisesta yleisvaaran tuottamuksesta epäilty palaneen asunnon asukas.

Yksi henkilö vietiin asunnosta sairaalahoitoon. Poliisin mukaan hän ei ole vakavasti loukkaantunut.

Palo ei levinnyt muihin asuntoihin, mutta läheiset asunnot kärsivät hieman savuvahingoista.

Rakennuksesta evakuoitiin noin 30 ihmistä.

– Evakuointi sujui hyvin. Pystyimme käyttämään porrashuonetta, joka ylipaineistettiin savutuulettimilla. Saimme käyttöön yhden kerhohuoneen, johon asukkaat ohjattiin. Paikalla oli ensihoitoyksiköitä ja sosiaalipäivystys selvittämässä hätämajoitusta, kertoo päivystävä palomestari Jussi Noponen.

Asukkaat saivat jo aamupäivällä luvan palata koteihinsa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Itäkunnaantielle hieman ennen kello kahta yöllä. Tehtävään osallistui viisi pelastusyksikköä, poliisi, ensihoitoyksiköitä sekä sosiaalipäivystys.

.
.