Hyppää sisältöön

Botnia-palkinto nousee isojen kirjapalkintojen joukkoon – palkintosumma on jatkossa 15 000 euroa

Oulun kirjailijaseura on saanut myös rahoituksen, jolla kasvatetaan kirjallisuuden vientiä tukemalla kirjailijoita tekstien kääntämisessä ja ulkomaisten kustannussopimusten saamisessa.

Viimeisimmän, lokakuussa jaetun Botnia-palkinnon sai Oulaisista lähtöisin oleva kirjailija ja runoilija Anna Elina Isoaro. Kuva: Tiia-Mari Tervaharju

Oulun kirjailijaseuran myöntämän Botnia-palkinnon summa nousee nykyisestä 10 000 eurosta 15 000 euroon.

Samalla se nousee suomalaisten kirjallisuuspalkintojen joukossa suurimpien joukkoon. Botnia-palkinto on nyt saman suuruinen kuin esimerkiksi Helsingin Sanomien esikoisteokselle myönnettävä kirjallisuuspalkinto. Botnia-palkinto kuuluu jatkossa rahallisesti Suomessa suuriin palkintoihin.

Oulun kirjailijaseuran puheenjohtaja Antti Leikas korostaa palkinnon kokoluokkaa, joka on kansallisessa huomiossa merkittävä.

– Se kertoo jatkossakin siitä, että Pohjois-Pohjanmaalla tehdään erittäin korkeatasoista ja mielenkiintoista kirjallisuutta, joka ansaitsee palkintonsa ja tulla huomatuksi kunnolla kansallisella ja myös kansainvälisellä tasolla.

Botnia-palkintoehdokkaana voi olla mitä tahansa kirjallisuuden lajia edustava teos. Riittää, että tekijä asuu tai on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta.

Oulun kirjailijaseura on saanut rahoituksen myös kirjallisuuden Black Hole -vientihankkeelleen. Sen tavoitteena on lisätä kirjallisuuden vientiä muun muassa tukemalla kirjailijoita tekstien kääntämisessä ja ulkomaisten kustannussopimusten saamisessa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.