Veropäivän tiedot julki aamulla: Kainuun tulokärjen odotetaan vaihtuvan

Vuonna 2019 Kainuun vuoden tulokärki ja suurin veronmaksaja oli Jukka Kyllönen, joka möi osuutensa Ämmän Betonista. Kyllösen tuloista suurin osa oli pääomatuloa, joten luultavasti kärkipaikka vaihtuu Kainuun tulotiedoissa.

Verohallinto keräsi koko maassa veroja 69 miljardia viime vuonna. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Aamukahdeksan jälkeen selviää koronavuoden tulokuninkaalliset. Maakunnallisia tietoja voi käydä katsomassa Ylen verokoneesta, joka avautuu kahdeksalta.

Suurituloiset voivat pyytää tietojensa poistamista listoilta, mutta verottajan on toimitettava poistetut nimet medialle pyydettäessä. Tämän takia Ylenkin sivuilla olevat listat tulevat todennäköisesti päivittymään keskiviikon aikana.

Tulovertailun kärkipaikoille noustaan yleensä pääomatuloilla, jotka usein ovat peräisin yrityskaupoista.

Vuonna 2019 Kainuun vuoden tulokärki ja suurin veronmaksaja oli Jukka Kyllönen, joka myi osuutensa Ämmän Betonista. Kyllösen tuloista suurin osa oli pääomatuloa, joten luultavasti kärkipaikka vaihtuu Kainuun tulotiedoissa.

Verohallinto muistuttaa, että tänään keskiviikkona julkistettavat tuloverotuksen julkiset verotiedot eivät kerro kaikkea henkilöiden todellisista tuloista. Vuoden 2019 julkisissa verotiedoissa näkyi 81 prosenttia ansiotuloista, sillä esimerkiksi verovapaat etuudet ja verovähennykset eivät käy tiedoista ilmi. Eniten tienaavien henkilöiden kohdalla kyse voi olla sadoista tuhansista euroista.

Kun henkilöiden tulotiedoista kerrotaan veropäivänä, puhutaan yleensä tulon määrästä, joka on henkilön valtionverotuksessa verotettavaa tuloa.

Juttua korjattu 10.11. kello 6.49, KPK-yhtiöt osti Suomalaisen lehtipainon osakkeet tammikuussa 2021, joten kauppa näkyy ensi vuoden verotiedoissa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.