Öinen kolari vaati kolmen nuoren hengen Nokialla – kuskiksi epäilty ja syyttäjä valittivat käräjäoikeuden vankeustuomiosta

Onnettomuus sattui elokuisena yönä 2020 Nokialla, kun nuoret olivat palaamassa Yyteristä.

Porintien onnettomuuspaikalle vietiin kukkia ja kynttilöitä elokuussa 2020. Kuva: Marko Melto / Yle

Kolme nuorta kuoli elokuussa 2020, kun auto törmäsi puuhun Nokialla. Nyt on selvinnyt, että onnettomuuden käsittely jatkuu Turun hovioikeudessa.

Vähillä vammoilla selvinnyt kuski tuomittiin lokakuussa 5,5 vuodeksi vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tuomio tuli kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta nuorena henkilönä. Hänet tuomittiin myös törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta nuorena henkilönä.

Sekä tuomittu että syyttäjä ovat valittaneet käräjäoikeuden ratkaisusta. Myös asianomistajia löytyy valittajien listalta.

Syytteet olivat alunperin kovemmat

Alunperin kuskiksi epäiltyä syytettiin taposta. Syyte tapoista oli harvinainen ja kova, sillä tieliikenteen tapahtumissa tuomitaan harvoin henkirikoksista.

Syyttäjä Pasi Vainion mukaan kuljettaja ajoi poikkeuksellisen hengenvaarallisesti, eikä jarruttanut ennen törmäystä puuhun. Hän myös syyttäjän mukaan tiesi olevansa humalassa.

Syytetty kielsi käräjäoikeudessa ajaneensa autoa. Puolustus vetosi siihen, että kuljettajia vaihdettiin kesken ajon.

Puolustuksen mukaan päihtyneen kuljettajan reaktioaika voi olla moninkertainen normaalin verrattuna, mikä voi selittää, miksi jarrua ei käytetty.

Hovioikeuteen aikaisintaan vuonna 2022

Kolari tapahtui Porintiellä sunnuntain vastaisena yönä 16. elokuuta vuonna 2020. Nuoret olivat Yyterissä käymässä ja ajoivat sieltä myöhään takaisin Tampereelle.

Kolarissa kuoli kaksi vuonna 2002 syntynyttä tyttöä ja vuonna 2003 syntynyt poika. Lisäksi vuonna 2002 syntynyt, tapahtuma-aikaan 17-vuotias poika joutui sairaalahoitoon.

Hovikeudessa juttua käsitellään aikaisintaan ensi vuoden aikana eli vuonna 2022.

Lue lisää: