Hyppää sisältöön

Turun kauppatorilla valmista pintaa noin 4 000 neliön verran

Torikauppa siirtyy uudelle alueelle tammikuun aikana, kun työt siirtyvät Yliopistonkadun kohdalle.

Nykyinen torikaupan alue ortodoksisen kirkon edustalla rauhoitetaan myyntitoiminnalle vielä joulusesongin ajaksi. Arkistokuva. Kuva: Saana Sjöblom-Hasselblatt / Yle

Turun kauppatorin pintaremontti etenee tammikuussa Yliopistonkadun edustalle. Sen myötä torikauppa siirtyy valmiiksi saadulle osuudelle Eerikinkadun läheisyyteen.

Projektijohtaja Janne Laine kertoo, että nykyinen torikaupan alue ortodoksisen kirkon edustalla rauhoitetaan myyntitoiminnalle vielä joulusesongin ajaksi.

Torin pintakiveyksen asennuksessa työ on edennyt siten, että vanhan kiveyksen noin 5 000 neliön kokonaispinta-alasta on valmiina yli 2 500 neliötä. Uutta kiinalaista kiveä on valmiina noin 1 500 neliön verran.

Uudella alueella tulee Laineen mukaan olemaan huomattavasti enemmän tilaa kuin nykyisin torikaupan käytössä olevalla Yliopistonkadun pätkällä.

– Töitä tehdään nyt telttakatoksen alla suojassa, koska pimeys ja kosteus ovat lisääntyneet. Näin saadaan olosuhteet paremmiksi. Kuluvan vuoden aikana edetään vielä Aurakadun ja Kauppiaskadun paviljonkien läheisyyteen, arvioi Laine.

Toripaviljonkien viimeistelytyöt ovat käynnissä. Avaaminen ajoittuu ensi vuoden kevätkauteen.

Lue lisää: