Hyppää sisältöön

Lisää junia lähiliikenteeseen Tampereen, Nokian, Lempäälän ja Akaan alueilla – uudet vuorot tulossa voimaan elokuussa 2022

Esimerkiksi Tampere-Nokia -välillä arkiliikenteessä vuoromäärä on kasvamassa nykyisestä 15 vuorosta 25 vuoroon suuntaansa. Tampere-Toijala -välillä uusia vuoroja on tulossa arkisin yhteensä 5 kappaletta suuntaansa. Nokian ja Akaan kaupunkien sekä Lempäälän kunnan on vielä hyväksyttävä hankinta.

Lähijuna Tampereen asemalla. Kuva: Esa Syväkuru / Yle

Tampereen seudun lähijunaliikennettä ollaan lisäämässä elokuusta 2022 alkaen. Vuoroja lisätään M-junaliikenteeseen Tampereen, Nokian, Lempäälän ja Akaan kuntien alueella.

Esimerkiksi Tampere-Nokia -välillä arkiliikenteen vuoromäärä on kasvamassa nykyisestä 15 vuorosta 25 vuoroon suuntaansa. Tampere-Toijala -välillä uusia vuoroja on tulossa arkisin yhteensä 5 kappaletta suuntaansa. M-junaliikenne liikennöidään elokuusta 2022 alkaen tunnin vuorovälein vakiominuuttiaikataululla.

VR-Yhtymän tekemä tarjous hyväksyttiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa keskiviikkona.

Tampereen, Nokian, Lempäälän ja Akaan edustajat ovat neuvotelleet M-junaliikenteen kustannusjaosta ja ostettavan liikenteen laajuudesta.

Sopimukseen tarvitaan vielä liikenne- ja viestintäministeriön ja Väyläviraston päätöksiä. Lisäksi Nokian ja Akaan kaupunkien sekä Lempäälän kunnan on vielä hyväksyttävä hankinta. Kunnat päättävät rahoituksesta valtuustoissaan loppuvuoden aikana.

Pirkanmaalla alkoi vajaat kaksi vuotta sitten Manse-lähijunapilotti, joka toi esimerkiksi Tampereen ja Nokian välille kulkee huomattavasti aiempaa enemmän vuoroja. Tampereen Tesoman uusi seisake otettiin käyttöön elokuussa.

Lue myös:

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.