Hyppää sisältöön

Aikataulumuutoksia ja uusi lentovuoro Kokkola-Pietarsaaren ja Helsingin välille vuodenvaihteen jälkeen

Muutoksissa on kuunneltu lentomatkustajien toiveita.

Kuluvana vuonna Kokkola-Pietarsaaren säännölliset reittilennot alkoivat toukokuun puolessavälissä. Kuva: Raila Paavola / Yle

Lentoaikatauluja Kokkola-Pietarsaaren kentän kautta muutetaan vastaamaan paremmin matkustajien tarpeisiin.

Varhaista aamulentoa on aikaistettu maanantaisin ja se lähtee Helsinkiin jo 5:30, jotta matkustajat ehtivät aiempaa paremmin jatkolennoilleen Eurooppaan.

Lisäksi torstain ja perjantain iltavuorot Helsingistä Kokkola-Pietarsaareen ja takaisin lähtevät jatkossa nykyistä myöhemmin, 23:45.

Sunnuntaina taas uudella lentovuorolla pääsee Helsingistä maakuntaan ja takaisin iltapäivällä. Pääkaupungista kello 16 lähtevä vuoro on kolmiolento Kemin kautta.

Vuodenvaihteessa tapahtuvissa aikataulumuutoksissa on kuunneltu matkustajien toiveita, sanoo Lentohalliyhtiön toimitusjohtaja Stig-Göran Forsman. Liikematkustajat ovat erityisesti toivoneet maanantain aamulennon aikaistamista, kertoo Forsman.

Tammi–heinäkuussa Kokkola-Pietarsaari oli Suomen kahdeksanneksi suurin kenttä, kun mitataan nousuja ja laskuja.

Stig-Göran Forsmanin mukaan kentältä on lennetty pandemian aikana liikelentoja. Kalajoen maastopalon aikaan kesällä sammutuskalusto kävi Kokkola-Pietarsaaren kentällä tankkaamassa. Kenttää ovat kesällä käyttäneet myös sairaanhoidon lennot.

Säännölliset reittilennot alkoivat tänä vuonna toukokuun puolivälissä NyxAirin lentämänä.