Nornickel Harjavalta: Nikkelille riittää kysyntää, vaikka brittifirma vetäytyi Vaasan akkumateriaalitehtaasta

Brittiläinen Johnson Matthey myy koko akkumateriaaliliiketoimintansa. Se oli investoimassa investoida Vaasan akkumateriaalitehtaaseen, jonne Nornickel Harjavallan piti toimittaa tarvittavat nikkelit.

Nornickelin tehdas Harjavallassa. Kuva on otettu vuonna 2018. Kuva: Juuso Kuusisto / Yle

Brittifirman vetäytyminen Vaasan akkumateriaalitehdassuunnitelmista tuli yllätyksenä myös Harjavallan nikkelitehtaalle. Nornickel Harjavalta oli tehnyt aiesopimuksen, että se toimittaa Vaasan tulevassa akkutehtaassa käytettävät nikkelit.

Brittiläinen akkuarvoketjutoimija Johnson Matthey ilmoitti torstaina myyvänsä koko akkumateriaaliliiketoimintansa.

Nornickel Harjavalta kertoi keväällä lisäävänsä huomattavasti tuotantoaan, jotta se pystyy vastaamaan akkumetallien kasvavaan kysyntään. Vaasan tilauksella oli investoinnissa merkittävä rooli.

Nornickel Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärvi uskoo, että nikkelille riittää kysyntää brittiyhtiön päätöksestä huolimatta. Suomi pysyy Hautojärven mukaan houkuttelevana investointikohteena.

– Uskon, että nikkelin ja koboltin kysyntä Suomessa jatkaa voimakasta kasvuaan. Korostan myös, että Suomen suurin akkumateriaalitehdashanke on käynnissä Harjavallassa. Se on meidän kannalta tärkein hanke.

Kuuntele, miten Nornickel Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärvi brittifirman päätöksen vaikutuksia .

Lue myös: